segítünk

2021.09.10. 16:00

Segítsük együtt a beteg gyermekek tanévkezdését!

A kórházi kezelés alatt álló gyerekek számára szeretnénk megkönnyíteni a tanulást.

20210831 Miskolc Olvasóink is segíthetnek az iskolakezdésben azoknak a diákoknak, akik a tanulmányaikat a gyermek egészségügyi központban kénytelenek megkezdeni. A lapunk által szervezett akcióban kiadónk munkatársai már hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország ÉM Képen: Szerkesztőségünk munkatársai adakoztak először

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással. A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermek­egészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozata. Az Észak-Magyarország öt évvel ezelőtt elhatározta, hogy iskolakezdési „Segítünk!” akciót indít. Ezt az idén szeretnénk folytatni és hagyománnyá tenni. A kórházi tagiskola számára szeretnénk tanszereket és kézműves-foglalkozásokhoz szükséges anyagokat, eszközöket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek.

Kis hősök

Simon Éva, a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola megbízott intézményvezetője az Észak-Magyarországnak elmondta, a kórházban tanuló tanítványaik valóságos kis hősök, hiszen nekik elsősorban súlyos betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más. Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, amennyiben egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük a pedagógusok, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Jelenleg 10 állandó tanulójuk van, de rajtuk kívül még legalább 30-40 gyermek vesz részt az iskolai órákon azokban a hónapokban, amikor rehabilitációjukat végzik. Simon Éva hangsúlyozta: sok olyan gyermeket nevelnek, akik nem elég, hogy betegek, de szüleik nehéz körülmények között élnek, több gyermekről is gondoskodniuk kell. Nem egyszer fordult már elő, hogy az iskola pedagógusai vásároltak meg nekik valamilyen szükséges tanszert.

– Az elmúlt években nagy örömöt szereztek az Észak olvasói tanulóinknak a sok-sok adománnyal. A gyerekek csillogó szemekkel vették át és kíváncsian bontogatták a gondosan elkészített csomagokat. Nagy segítség volt ez számukra, hisz így egész tanévre biztosítani tudtuk a szükséges tanszereket, füzeteket, kézműves eszközöket, fejlesztőjátékokat. Jutott a sok játékból, írószerből, könyvből különböző alkalmakkor (karácsony, farsang) ajándékozásra, jutalmazásra is. Köszönjük a gyerekek nevében minden kedves olvasó adományát! – mondta Simon Éva.

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy segítsék különböző tanszerekkel az idén is a kórházban tanuló gyermekek tanévkezdését. Füzeteket, rajzlapokat, ceruzákat, vonalzókat, körzőket, festéket és gyurmát várunk, de bármi másnak örülnek a gyerekek, ami a tanulásukat segíti.

Határidő: szeptember 13-a. A tanszereket szerkesztőségünkbe várjuk: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

(A borítóképen: Az Észak-Magyarország kollektívája is hozzájárult az akcióhoz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában