Gazdanap és vadásznap

2021.09.25. 13:00

Mindenki jól szórakozott Szendrőn

Sikert aratott a nyolcadik Szendrői Gazdanap és a negyedik Bódva-völgyi Vadásznap.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kolodzey Tamás

Az eseményeknek a kisvárosi strandrét adott otthont. Volt traktoros felvonulás, agrárgazdasági fórum, színpadra lépett több zenekar, együttes, népdalkör és mazsorett­csoport, valamint neves énekesek szórakoztatták az érdeklődőket.

– Az úgynevezett paraszt­olimpián mi is részt vettünk – mondta dr. Istenes Ibolya, Szendrő jegyzője, aki a polgármesteri hivatal hölgyeivel együtt a szabadtéri „konyhában” serénykedett. – Sütöttünk és főztünk, hiszen jól tudjuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló, fesztivál jellegű műsorokon az egyik legfontosabb a nagyközönség kiszolgálása. Egész nap ezernél is jóval többen fordultak meg a gazda- és vadásznapunkon: a mi legkelendőbb étkünk pedig a kemencében sütött juhtúrós, bacon szalonnás, sajtos és lila hagymás kenyérlángos volt. Aki ebből megevett vagy négyet-ötöt, egészen biztosan estig nem éhezett.

További programok

A szeptember 18-i, éjfélig tartó programot rajzverseny, több bemutató, lovaglás és lovas kocsikázás, továbbá vásár, pálinka- és lekvármustra tette teljessé.

(A borítóképen: A szendrői polgármesteri hivatal csapata sok finomságot készített)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában