Évgyűrűk

2021.09.12. 11:00

Kulturális programok nem csak időseknek

Mindenki felé nyitott kulturális programsorozatot szervez Kávéházi délutánok néven ősszel az Újkazinci Baráti Kör Kazincbarcikán a Kocka étteremben, ahová érdekes személyiségeket hívnak meg hétről hétre.

Detzky Anna

Fotó: ÉM-Archívum

– Dedikálással egybekötött író-olvasó találkozó keretében Bányai D. Ilona történelmikalandregény-író volt a vendégünk szeptember 1-jén. Többek között a nagy sikerű Boszorkánykör trilógia és a Sasok közt a galamb című ifjúsági regény szerzője – mondta Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője. – Szeptember 15-én a Barcikai Históriás Női portrék sorozatában már bemutatott Gergely Józsefnét, a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub vezetőjét, a Miskolci Nemzeti Színház segédszínészét hívtuk meg. Elkísérik majd társai is, akik népszerű dallamokkal, paródiákkal szórakoztatják a közönséget. Kísérőprogramként Sándorné Anikó különleges gyöngy ékszereiből összeállított kiállítását lehet majd megtekinteni.

Vetélkedők, saját kiállítás

Az Újkazinci Baráti Kör az elmúlt időszakban nagy létszáma miatt két társaságra bomlott.

– A közösség egy része a kirándulásokat, fürdőzéseket részesíti előnyben. Azért, hogy programjaink ne ütközzenek, a kettéválás mellett döntöttünk.

Szeptember 21-én beszélgetős sorozatunk keretében megnézhetők azok a kreatív alkotások – festmények, rajzok, fotók, videók, írások –, amelyeket a bezártságban készítettünk. Az Országos Ki Mit Tud? után pedig a Hetvenkedő Hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjén veszünk részt – mondta a baráti kör vezetője.

(A borítóképen: Bányai D. Ilona író-olvasó találkozóján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában