Hagyományteremtés

2021.09.28. 12:00

Elszármazott karcsaiak első találkozója

Első alkalommal, de az önkormányzat szerint hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az elszármazott karcsaiak találkozóját.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Milinki László, a bodrogközi település polgármestere az eseményen megtartott bevezetőjében kifejtette: kísérletképpen hirdették meg a találkozót, és a pár hetes előkészítés alapján megjelent mintegy hetven résztvevő mindenképpen ígéretes a folytatáshoz.

Véleménye szerint a későbbiekben a sportpálya melletti, nagy méretű fedett filagória alatt is megrendezhetik majd a találkozót, mert vélhetően sokkal többen lesznek majd a résztvevők. A programban elszármazott karcsaiak, a mai debreceni zenei élet és oktatás szereplői, egy testvérpár, Magyari Ágnes és Borosné Toplenszki Tímea nyújtott át népzenei csokrot a közönségnek. Ezután az immár megyei díjas karcsai lakodalmas rövidített változatát tekinthették meg a résztvevők.

A polgármester mindezeken túl tájékoztatást adott a Karcsán lezajlott, folyó és tervezett fejlesztésekről is. Ezt követően a résztvevők megtekinthették a települést, valamint kötetlen beszélgetés zárta az eseményt.

(A borítóképen: A karcsai lakodalmasból is ízelítőt kaptak a résztvevők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában