Csemetenapi ünnepség

2021.09.21. 19:00

Az újszülötteket ünnepelték Nyékládházán

Facsemetéket ültettek az előző évben született kisgyermekek tiszteletére Nyékládházán, ez már hagyomány.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

A fákat a tóparti Sportpark bejáratánál már korábban elültették, az örökbefogadási ceremóniát pedig szombaton délelőtt tartották. A facsemeték száma, ahogyan a gyermekek létszáma is, folyamatosan nő. Immár a hatodik csemetenapi ünnepséget tartják a településen. Tavasszal az ünnepség elmaradt, de a facsemetéket elültették, köszönhetően a támogatóknak – mondta Tóth Balázs polgármester.

Útba ejtik majd

A gyermek születése nemcsak a családok életében meghatározó esemény, hanem ajándék a városnak is. Hiszen ők formálják majd a jövőt – fogalmazott a polgármester. Életünkben az igazi, önzetlen, az egyetlen feltétel nélküli szeretet akkor kezdődik, amikor gyermekeink születnek. Ezt az örömöt szeretné az önkormányzat emlékezetessé tenni – emelte ki Tóth Balázs.

A legkisebb gyermekével érkezett az eseményre Pályiné Bukovenszki Anita. A háromgyermekes édesanya elmondta, hogy a 7 éves még nem, viszont a középső, 4 éves gyermeke már kapott fát az önkormányzattól. Az egyéves Sára pedig most vehette át a nevére szóló emléklapot, és fogadhatta örökbe a facsemetét. Az előző fájuk az Egry-Szepessy-kastély udvarán van, mivel az épület udvara többnyire zárva van, ezért azt csak kintről szokták megnézni. Ezt a fát azonban, amit most „kaptak”, többször meg tudják majd látogatni. A helyszín azért is kiváló, mert sportolni is szokott ide járni a család.

Zoé a második kislány a családban, a nővére is kapott már fát az önkormányzattól – tudtuk meg Béres Zoltántól. Az édesapa elmondta, hogy jó érzéssel tölti el őket, hogy a gyermekeikkel együtt növekszenek a fák. A természet szeretete fontos számukra, azért is költöztek Miskolcról a kisvárosba, hogy a ­gyerekek már vidéki környezetben, családi házban nőjenek föl. Otthon is ültettek fát, és a kerti tevékenységekből a gyermekek sem maradnak ki, miközben a növényekről beszélgetnek velük. Így játszva szeretnék a gyerekeket környezetük megbecsülésére és védelmére nevelni, mondta lapunknak az édesapa.

(A borítóképen: Béres Zoé a neki ültetett fa mellett és édesanyja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában