Zempléni Fesztivál

2021.07.12. 19:30

Újra lendületbe hozza a turizmus a vidéket

Hamarosan kezdődik a Zempléni Fesztivál. A szerencsi kistérségben is színvonalas műsorokkal várják a látogatókat.

Balogh Csilla

Mád Fotó: Kallus György

Forrás: MW

Fotó: KALLUS GYORGY

Szerencsen és Bekecsen idén egy-egy programot, Mádon pedig egy nap alatt három koncertet is tartanak a Zempléni Fesztivál keretében.

Felpezsdült az élet

A komoly- és könnyűzenei felhozatal mellett az irodalomkedvelők, a képzőművészet rajongói és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő műsorokat a fesztiválon.

A szervezők a szuperprodukciók komolyzenei koncertjei közül a Budafoki Dohnányi Zenekar sárospataki nyitó hangversenyére hívják fel a figyelmet, ám a zenekar másnap, augusztus 14-én Nyáresti klasszikusok címmel a szerencsi várudvaron is ad koncertet. Bekecsen augusztus 16-án barokk zene csendül fel a kolozsvári Fonte di Gioia együttes tolmácsolásában, a római katolikus templomban.

Az egy nap Mádon eseménysorozat három koncertje augusztus 18-án a népzene és a jazz rajongóinak nyújthat felhőtlen szórakozást – hívta fel a figyelmet Tatárka József, Mád polgármestere. A községbe érkezik a hazai népzenei élet egyik meghatározó zenekara, a Zagyva Banda, valamint a Vivat Bacchus, a hattagú a cappella énekegyüttes és a Varga Dávid Quintet. Ez utóbbi zenekar azért is érdekes, mert idén januárban a Müpa online megrendezett Jazz Showcase-én elnyerte a közönség díját.

A polgármester szerint Mádon észlelhetően felpezsdült az élet a pandémia lecsengése után.

– Azt tapasztalom, hogy már mindenki nagyon várja a szabadidős programokat, Mádon különösen, hiszen tavaly elkerülte a községet a fesztiváli forgatag. Szerencsére a koncertek – azon túl, hogy helyben tartják az embereket – vonzzák is a térségbe a látogatókat, akik nem csupán a meghirdetett kulturális esemény idejére maradnak, hanem két-három, esetenként több napra is – fogalmaz Tatárka József. – Már most hatalmas az érdeklődés a programok iránt. A szálláshelyek szép lassan, de megtelnek, s amióta kötöttségek nélkül mozoghatnak az emberek, azóta hétvégente telt házakkal üzemelnek a vendéglátóhelyek – fűzi hozzá a polgármester. – Úgy látom, hogy újra lendületbe hozza a turizmus a vidéket. Az élvonalbeli magyar és külföldi előadók, valamint a fővárosban is színvonalasnak tartott műsorok kulturálisan és gazdaságilag is felélénkítik a zempléni településeket – mondja Mád első embere. – A fesztivál szervezői a járvány ideje alatt is kitartottak térségünk mellett, és igyekeztek minden réteg érdeklődési körét gazdag választékkal kielégíteni, ünnepet varázsolva a mindennapjainkba, amiért mindannyian hálásak lehetünk nekik – teszi hozzá Tatárka József.

(A borítóképen: Mád szépsége méltó környezetet teremt a Zempléni Fesztivál rendezvényeinek)

A programokról részletes információ a fesztivál honlapján és közösségi oldalán olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában