XXXII. Nyári Olimpiai Játékok

2021.07.22. 18:30

Magyar zászlóerdő és falatkák Tokióban

Az olimpiára érkezett küldöttségek a dekorálással kezdték munkájukat.

Kolodzey Tamás

Fotó: MOB

Mozgalmasan telnek a magyar olimpiai csapat vezetésének mindennapjai Japánban – ahonnan egyre-másra érkeznek a nagyszerű fotók. A hét közepéig már csaknem tízezer sportoló foglalta el szállását a faluban. A MOB előőrsének tagjai sem tétlenkedtek, és munkájukról számot is adtak.

– A falu egyre színesebb képet mutat – írta közösségi oldalán Bodaki Márk, a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársa. – Napokkal ezelőtt elkészültünk a mieink által elfoglalt és később elfoglalandó emeletek külső dekorációjával: amit a kedves olvasók látnak, az a kezünk munkája révén került a helyére. Negyven magyar zászlót helyeztünk ki, a molinók kettőtől tíz méteres nagyságúak, és pompásan mutatnak, akár messziről is jól láthatók.

Honfitársaink sok érdekességet is megosztanak az ötkarikás mozgalom iránt érdeklődőkkel. Ezek közül az egyik legötletesebb dobás az, hogy „ragadd meg, és menj tovább” mottóval faluszerte étkezési pontokat alakítottak ki a szervezők. Az ezeket felkereső megéhezők sorban állás és leülés nélkül, pillanatok alatt magukhoz vehetnek néhány falatot.

(A borítóképen: Magyar zászlók a 19. épület 3-4-5. emeletén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában