köszönet

2021.06.10. 14:00

Maximálisan helytálltak a fiatal önkéntesek a miskolci mentőállomáson

A fiatalok megszerették a mentősök közösségét, többen továbbra is részesei szeretnének lenni a csapatnak, önkéntesként.

Nagy-Hankó Krisztina

20210609 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete és a Miskolci Mentőállomás vezetősége köszönetet mond az önkénteseknek.

Fotó: Kozma István

Az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete, valamint a Miskolci Mentőállomás vezetősége köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején szolgáló önkénteseknek, akik elsődlegesen a mintavételek koordinálásában, lebonyolításában segédkeztek hónapokon keresztül. A fiataloknak okleveleket adtak át, megköszönve áldozatos munkájukat.

– A fiatalok egyik pillanatról a másikra az iskolapadból kiszakítva felnőtt emberként vállaltak olyan feladatot, ami hatalmas felelősséget rótt rájuk – mondta dr. Kádár Balázs, az Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet igazgatója. – Ennek súlyát és komolyságát első perctől érezték. Abban volt nagy része a szervezetnek, hogy irányítsa és megszervezze a fiatalok munkáját. Maximálisan helytálltak, voltak olyanok, akik a hétköznapok mellett még hétvégén is jöttek – emelte ki az igazgató.

Igyekeztek megteremteni számukra a jó légkört, hogy kedvük legyen a következő héten is jönni, de ezzel nem volt gond. Nemcsak a mentőszolgálatot segítették ezzel, hanem az egész magyar járványkezelést – hangoztatta dr. Kádár Balázs. Sokan a tanulmányaikat háttérbe szorítva ezt a feladatot helyezték előtérbe. A mintavételezés viszonylag gyorsan megtanulható dolog, és általában párban jártak az önkéntesek, így egymást is erősítették. E mögött volt egy komoly adminisztratív tevékenység is, amelyet el kellett végezni. A fiatalok a Belügyminisztériumtól kapott autókkal elindultak reggel, kaptak 10-15 feladatot aznapra, és volt, hogy a megye legszélére kellett elmenniük. Az elmúlt harminc hétben több mint száz önkéntessel találkoztak a miskolci mentőállomáson. Voltak, akik többet és voltak, akik kevesebbet vettek részt a munkában. Ez idő alatt több mint százezer mintavételt végeztek el.

Nem félt a fertőzéstől

Lukács Laura Dzsenifer a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának harmadéves hallgatója, mentőtiszt szakon tanul. Már korábban is kapcsolatban állt a Miskolci Mentőállomással, hiszen a gyakorlatát ezen a helyen tölti, így a lehetőségről azonnal értesült. Egyértelmű volt, hogy segít. A közösség nagy élményt adott számára, ugyanakkor a feladat nehéz volt – mondta Laura. Hozzátette: neki adminisztrációs munkát kellett önkéntesként végeznie.

Lukács Laura Dzsenifer

Hárman jöttek az osztályából, hogy önkéntesként segítsenek a vírus elleni harcban – mondta Huszár Levente, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának harmadéves képalkotó diagnosztika szakos hallgatója. Közösen úgy döntöttek, addig maradnak, amíg kell.

Huszár Levente

Félelmet sosem érzett amiatt, hogy megfertőződik, inkább attól tartott, hogy nem tudja majd összeegyeztetni a munkát a tanulással. Végül az online oktatás ebben sokat segített és nem adódott akadály. A munka kapcsán sokat tanult a mentősszakmáról, tapasztalatokat gyűjtött, de barátokra is talált – tudatta Levente. Ő egyébként sofőrként és mintavételezőként is dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában