Elsőáldozás

2021.06.07. 15:00

Belépni így az Isten országába

Vasárnap ünnepelték a harmadikos általános iskolás katolikus diákok elsőáldozását Miskolcon, a Mindszenti Plébánia Szent Péter és Pál apostolokról elnevezett templomában.

Bacsó István

Fotó: Bacsó István

Az elsőáldozás nagy esemény egy katolikus gyermek életében. Ez egy szorosabb közösség Istennel, és ennek most jött el az ideje az egyház hagyománya szerint. Ünneplő gyerekeket kérdeztünk, mit jelent nekik az elsőáldozás.

Jakab Zsombor elmondta, hogy azért járt az előkészítőre, hogy tanuljon Istenről, és nagyon várta az áldozást, hogy ezáltal beléphessen Isten országába. A vizsga kicsit nehéz volt, de a mentőkérdések tényleg mentettek, így mindenkinek sikerült.

Kicsit izgult, hogy a mikrofon előtt elfelejti a szöveget, de bízott magában, és minden rendben ment.

„Azért fontos nekem az elsőáldozás, hogy anyáék örüljenek, és hogy ettől kezdve én is tudjak áldozni a misén.” – mondta Nagy Emília. Barátnője, Kardos Mira csatlakozott ehhez, hangsúlyozva, hogy saját magának is fontos az elsőáldozás, de szeretett volna a szüleinek is örömet okozni. A lányoknak mind az egyéves előkészítő, mind a vizsga „nagyon könnyű volt”.

Birta Botond azért akart elsőáldozó lenni, hogy Jézust így is dicsérje. Mivel öttusázik, ezért nem volt számára egyszerű az előkészítő foglalkozásokra járni, de sikeresen vizsgázott, és már nagyon várta, hogy áldozhasson.

(A borítóképen: Nagy Emília, Kardos Mira, Jakab Zsombor és Birta Botond)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/az-eggye-valas-miszteriumat-jelenti-5518822/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában