ahol nincsenek akadályok

2021.05.30. 10:00

Kétszáz kilométeres körzetben egyedülálló edzőterem

Nyílt napot tartottak szombaton a No Limit edzőteremben, ahol épek és fogyatékkal élők egyaránt hódolhatnak a mozgás örömének.

Petri Nóra

Csöbör Katalin

Fotó: Vajda János

Sportbemutatókkal is várták a Szentpéteri kapuban a nyílt napra látogatókat az edzőterem előtti téren, ahol megismerkedhettek az intézmény szakembereivel, az edzőterem speciális sporteszközeivel, miközben egészséges ételeket is kóstolhattak. A gyereknapot sem hagyták figyelmen kívül a szervezők, a legkisebbeket egy ugrálóvár is várta.

Egyedülálló intézmény

Hogya Gabriella 17 éves, és 4 éves kora óta kézilabdázik. A BSK kézilabdacsapatát erősíti, legutóbb egy sportsérülése miatt kezdett el itt foglalkozásokra járni.

„Én rehabilitációra jártam ide, gyógytornára. A négyfejű combizmot erősítettük, mert a térdem megsérült egy meccsen” – mondta a fiatal kézilabdás.

„Ez egy olyan edzőterem, ahol együtt tudják élvezni a mozgás örömét az épek és a fogyatékkal élők egyaránt. Hiszen úgy alakítottuk ki ezeket az eszközöket, hogy a mozgásukban korlátozottak is használhatják. Ilyen szempontból 200 kilométeres körzetben nincs jelenleg hasonló adottságú intézmény” – hangsúlyozta a megnyitón Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány elnöke.

Közösségépítő erő

A sport fontos egészségmegőrző és közösségépítő erejéről beszélt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a nyílt napon.

„Nemcsak az épeknek, hanem a fogyatékkal élőknek is fontos a mindennapi mozgás és sport, de bármelyikünkkel megtörténhet az is, hogy megsérülünk például egy meccsen, és akkor is vannak itt olyan eszközök és vannak itt olyan edzők, akik ebben is tudnak nekünk segíteni” – mondta.

Az edzőterem a pandémia miatt legutóbb májusban nyithatta meg újra meg a kapuit. Azóta 220 négyzetméteren akadálymentesített környezetben várják a sportolni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában