van alternatíva

2021.05.21. 08:00

Ezúttal is elmarad a Vitézlő teljesítménytúra

Idén sem tudják megrendezni a környék legnagyobb túrarendezvényét, de a túra három legnépszerűbb útvonalát lehet teljesíteni egyénileg.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Megyénk egyik legnagyobb, az ország egész területéről résztvevőket vonzó, szervezett túrarendezvénye a Vitézlő teljesítménytúra. A szervező Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület Természetjáró Szakosztálya nagyon készült tavaly a rendezvényre, hiszen a 2020-as lett volna a 15-ik Vitézlő.

Megvolt a program

A terv az volt, hogy ebből az alkalomból 10, 15, 25, 35, 50 és első alkalommal 66 kilométeren gyalogolhattak volna a résztvevők. Ehhez társult volna a 10 és 20 kilométeres terepfutó táv, illetve kerékpárra pattanva 50, 80, 100 kilométer. De terveztek túrakenu vagy kajakba lapátolást a Rakacai víztározón, a nap végére pedig könnyűzenei koncertet. A koronavírus-járvány miatt azonban előbb eltolták 2020 őszére, majd idén tavaszra a rendezvényt. A szervezők azonban most arról tájékoztattak, hogy ezúttal is elmarad a Vitézlő teljesítménytúra.

Azonban, hogy mégse kelljen a túrázás szerelmeseinek a környék gyönyörű környezetét hiányolniuk, a Szendrői Természetjárók egy újfajta túrázási lehetőséget találtak ki. A Vitézlő során megismert tájakat fel lehet keresni most egyénileg is! A túra három legnépszerűbb útvonalát lehet teljesíteni mindenki számára egyénileg május végéig. A 15, 25 és 50 km gyalogtúra útvonalai a szendroitura.hu weboldalról letölthetők. Az útvonalvezető füzet segítségével, vagy okostelefonra letöltve a GEOGO alkalmazást végig lehet járni a tavaszi gyönyörű környezetben a Szendrő környéki dombokat.

A túra igazolása több módon is történhet: a teljesítéséről szóló igazolólap megküldésével, vagy a GEOGO alkalmazással túrázóknak a rendszer automatikusan jelzi az útvonalak teljesítését. A túrára nevezők és a túrát teljesítők névre szóló oklevelet és jelvényt kapnak postai úton a szervezőktől. A GEOGO alkalmazással teljesítők Ötpróba pontot is kaphatnak a túráért, érdemes tehát nekivágni a távoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában