Alkotói pályázat

2021.05.23. 12:14

A tűzoltómunkáról a művészet nyelvén

Játékos tűzvédelmi oktatásban részesülnek a katasztrófavédelem alkotópályázatának nyertesei.

Detzky Anna

20200626 Szolnok Tűz ütött ki egy mintegy kilenc négyzetméteres raktárhelyiségben, Szolnokon, a Kossuth Lajos úton. A katasztrófavédelem mellett a rendőrség is nagy erőkkel vonult fel. Fotó: Kiss János KJ Új Néplap ÚN

Fotó: MW

Az előző évek hagyományaihoz hűen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság nyolcadik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát óvodásoknak és iskolásoknak – írja honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az intézmények versenye is

A gyerekektől idén azt kérik, hogy pályaműveiken illusztrálják, hogyan látják a tűzoltói hivatást, a tűzvédelmet és tűzmegelőzést. Az óvodások szabadkézi rajzzal vagy kézműves alkotással indulhatnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz-, tizenegytől tizennégy és tizenöttől tizennyolc éves korig. Tőlük szabadkézi rajzot vagy egyéb kézműves remeket várnak, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthetnek.

Az alkotásokat 2021. október 15-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a fővárosi vagy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz, a korcsoport és kategória megjelölésével. A területi versenyen első helyezést elért munkák részt vesznek az országos versenyen is. Ahogy a februári kiírásban is szerepelt, az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, valamint iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár. Itt a gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

(A borítóképen: Megérkeztek a tűz helyszínére a tűzoltók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában