jótékonysági akció

2021.04.19. 07:30

Tele kupakkal az óriásszív

Most már Szirmára is vihetjük az összegyűjtött műanyag kupakokat.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Újabb jótékonysági akcióba kezdtek a Dédike finomságai vállalkozás vezetői.

Begyűjtik, zsákolják

Kedden egy hatalmas kupakgyűjtő szívet helyeztek ki üzemük sarkánál Miskolc-Szirmán, melynek olyan nagy sikere lett, hogy naponta teljesen megtelik.

Sinka Szilárd, a vállalkozás ügyvezetője az Északnak elmondta, kiemelt szándékuk, hogy beteg gyermekek gyógyulását támogassák. Most éppen Horváth Noelnek gyűjtenek, aki gerinceredetű izomsorvadásban szenved, csakúgy, mint a kazincbarcikai Zsombi és a mezőkeresztesi Lilike. Bár Noel nem megyénkbeli kisfiú, de szeptemberben lesz kétéves, és addig meg kellene kapnia a Zolgensma-génterápiát, ami már 760 millió forintba kerül. Ha Noelnek meglesz a pénz, folytatódik a kupakgyűjtés, és akkor az már a Lilike gyógyulását fogja szolgálni.

Az ügyvezető jelezte, a kupakgyűjtő szívet a sógora készítette, készen ugyanis nagyon drága lett volna. Jótékonysági akcióikkal szeretnék felhívni a többi vállalkozó figyelmét is, hogy csatlakozzanak a jó ügyekhez, hiszen mindenkinek van valamilyen lehetősége, hogy segítsen.

A kupakokat egyelőre átöntik rekeszekbe, majd zsákokba kerülnek. Noel szülei megszervezték a gyűjtőjáratot, ami majd elszállítja a pénzt érő kupakokat az átvevőhelyre.

Februárban a Dédike finomságai munkatársai jótékonysági farsangi fánkokkal Zsombit segítették, húsvétkor pedig hidegtállal és meleg ebéddel köszönték meg a mentők és a megyei kórház oltóközpontjában dolgozók áldozatos munkáját. Május 1-jén retró lángospartit szeretnének rendezni Miskolc-Szirmán, ha a járványügyi szabályok megengedik. Ennek az akciónak a bevétele is Noelt támogatja majd.

A kupakgyűjtő szív megtalálható itt: Miskolc-Szirma, Magyar László utca 2/a.

(A borítóképen: A szirmai gyűjtőhely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában