rockzenekar

2021.02.21. 18:30

Kohó – a lemez új, a stílus a régi

Az ózdi rockzenekar egyelőre az online térben igyekszik népszerűsíteni az új dalokat.

Marosréti Ervin

rhdr

Forrás: Ramorse

Tizenkét év telt el az ózdi Remorse együttes legutóbbi két stúdiólemezének megjelenése között. A trash-metal zenekar néhány nappal ezelőtt dobta piacra legújabb, Kohó címet viselő albumát, amely egyértelműen utal a város kohász múltjára. Stílusát tekintve nincs változás, a csapat továbbra is a keményebb vonalat képviseli.

Komolyan veszik a hobbit

– Sok összetevője van annak, hogy ennyi idő telt el a két legutóbbi lemezünk között – árulta el Oláh Zsolt, zenekarvezető. – Mindannyian elfoglaltak vagyunk,ma polgári munkánk és a család elsőbbséget élvez. De a hangszerekkel a kezünkben nagyon komolyan vesszük a feladatunkat. A zenélés nekünk továbbra is hobbi, de minden esetben minőségi munkát szeretnénk kiadni. Ezek a dalok most értek meg arra, hogy nyugodt szívvel megmutassuk a közönség számára. A fogadtatás nagyszerű, aminek természetesen nagyon örülünk. A heti Toplistán a harmadik helyen nyitottunk, de az is érdekes, hogy az új lemez kapcsán a régi dalok is előkerülnek, ami szintén örvendetes számunkra.

Oláh Zsolt a Kohó című lemezzel kapcsolatban kiemelte: a tőlük megszokott stílus mellett ezen a korongon már lassú dalokat is hallhat az érdeklődő. Elsősorban azért, mert a Remorse tagjai is korosodnak, egyre több rokon, ismerős, barát hagyja itt a földi életet, rájuk is emlékeznek az albumon. A zenekar 33 éves fennállása alatt a mostani a hetedik stúdiólemez.

A Remorse szeretne lemezbemutató turnéra indulni, de egyelőre minden bizonytalan. Ha beindulnak a zenei fesztiválok, biztos, hogy sok lehetőségük lesz arra, hogy élőben is eljátsszák a korongon található dalokat.

– Egyelőre az online térben igyekszünk népszerűsíteni az új számokat – tette hozzá Oláh Zsolt. – A közeljövőben szeretnénk az Ózdi Acélművek területén videóklipet forgatni, ezzel is jelezve, hogy ezer szállal kötődünk a városhoz. A CD borítójára egyébként a néhai kiváló ózdi fotográfus, Mizerák István Csapolás című fotója került, amivel a munkássága előtt is tisztelgünk.

(A borítóképen: A Ramorse. Az Ózdi Acélművekben készülnek klipet forgatni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában