Mutass jó példát!

2021.02.05. 13:00

Díjat érdemelt a példamutatás

A Mutass jó példát! kampány díját nyerte el az ifjú miskolci pék, Galamb Alex.

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónk küldte

„Minden a koronavírus-járvány első hullámában kezdődött, amikor nem kellett dolgozni mennem, és a gyerekek sem tudtak iskolába, óvodába járni. Esett az eső, és elkezdtem sütni itthon Robikával – mesélte Galamb Alex, aki egyébként pékként dolgozik a Kisgergely cukrászdában. – Láttam, nagyon tetszik neki a kakaós csiga készítése. Aztán másnap jött a tesója, Márk is. Márk és Robika elmondta a barátainak, hogy lehet velem sütni. Ahogy teltek-múltak a napok, egyre több gyerek csatlakozott a sütős szakkörhöz. Ekkor jött az ötlet, hogy meghirdetem a Sütni jó! kampányt.”

„Azt akartam megmutatni a gyerekeknek, hogy saját erőből és kemény munkával ki lehet törni a szegénységből. Ha nem is lesznek pékek vagy cukrászok, akkor is választhatnak maguknak bármilyen szakmát, legyen az hegesztő, mentő vagy akár fodrász. A lényeg az út a munka világába.” Ahogy teltek-múltak a hónapok, egyre több település csatlakozott a Sütni jó! kampányhoz: Pere, Homrogd, Köröm, Sátoraljaújhely...

Cukrásznak tanul a pék

Közben indult a Mutass jó példát! kampány, amelynek célja, hogy divatba hozzák a szakmatanulást és hogy megmutassák, vannak jó emberek a világon.

„Engem Hajdu Viktorné jelölt a Kiemelt példamutatás a hátrányos helyzetű közösségért díjra. Eleinte nem nagyon figyeltem a verseny állását, mert nagyon el voltam foglalva a tanulással. A Kisgergely cukrászda beiskolázott, hogy hivatalosan is cukrász legyek. Ha minden jól megy, májusban hálálhatom meg a belém vetett bizalmat. Ahogy teltek a hetek, egyre többen szavaztak rám, és hála az 1026 embernek, nyertem. A 100 ezer forintot úgy használtam fel, hogy a felét beletettem a Sütni jó! sütöde kialakításába, a másikat pedig eltettem babakocsira, mert júliusban apa leszek. Amikor megnyertem a díjat, nagyon boldog voltam, és mutattam is a gyerekeknek, akikkel sütök, hogy vannak emberek, akik segítenek, csak meg kell ragadni a lehetőséget. Ezért is érdemes jónak lenni...” – mondta el Galamb Alex.

(A borítóképen: Galamb Alex és a díj)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-jovo-pekjeivel-a-volt-iskolaban-4577894/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában