szilveszter

2021.01.04. 15:00

Paradicsomi ünneplés

A Maldív-szigeteken töltötte a szilvesztert Dzurják József, megyénk ismert labdarúgó­edzője.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A hajdani játékos sok sikert ért el a DVTK és a Ferencváros színeiben, majd 1996-ban Temesvári Miklós hívására levezetésként egy évet játszott az Orchid FC-ben, ahol gólkirály lett.

A lányához ment

– Még 2008/2009-ben két évet edzőként dolgoztam a Club Valenciánál – mondta a máig nagy népszerűségnek örvendő, Csöpi becenévre hallgató sportember. – Bajnokságot, kupát és szuperkupát nyertem a csapattal, közben indultunk az ázsiai BL-ben. Sok barátom van az Arab-tenger és az Indiai-óceán „határán” fekvő szigetországban. Dóra lányomat jöttünk meglátogatni: ő már nyolc éve itt dolgozik, és a koronavírus-járvány miatt nem tudott hazajönni. Bármenedzserként kezdte, jelenleg sommelier-ként ügyködik, a borok megrendelését intézi, kóstolókat tart és a helyieket tanítja arra, hogy a különböző ételekhez milyen bort kínáljanak fel. Másfél év után most találkoztunk először.

Dzurjákék nagyszerűen érzik magukat a paradicsomi állapotokban:

– Az üdülőszigeteken telt ház van – folytatta. – Ahol mi tartózkodunk, ez ötszáz embert és hétszáz kiszolgáló személyt jelent. Sok indiai, német, orosz és szlovák vendéggel találkozunk. Az ötcsillagos szállodákban svédasztalos az ellátás, a finomságokból roskadásig minden van. Ezen a mesés helyen csak egy évszakot ismernek, a nyarat, állandóan harminc Celsius-fok van, ha éjszaka esik az eső, akkor sem csökken a hőmérséklet huszonnyolc alá. Az Indiai-óceán meleg, élővilága csodás, szóval a Maldív-szigeteket nyaralásra a világ egyik legjobb turisztikai központjának nevezhetem. Talán felesleges hangsúlyoznom, hogy pompásan érezzük magunkat, az óévbúcsúztatónk is remekül sikerült.

(A borítóképen: Dzurják József és a lánya a Maldív-szigeteken)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában