természetfilm

2021.01.17. 09:30

Amiről a bükki fák suttognak

A lehető legkülönbözőbb technikai trükköket és speciális képeket alkalmazták.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Aki még nem látta volna, annak érdemes megnézni a Magyarország egyik legszebb természeti vidékéről szóló természetfilmet. Hiánypótló alkotás készült Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterületéről – közel 100 000 hektár –, a Bükk-vidékről.

Az Amiről a fák suttognak című film ritkán látott részletességgel mutatja be a fokozottan védett őserdőt és lakóit. „Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik. Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön.” – írja az ajánló.

A filmben az alkotók megvizsgálják a bükk makrokörnyezetét, szociális hálóját, megismerkedhetünk a fáktól elválaszthatatlan csúszó, mászó, repülő élőlényekkel, akiknek a versengő és együttműködő stratégiáival is találkozhatunk. Mindehhez a lehető legkülönbözőbb technikai trükköket és speciális képeket alkalmazták: drónfelvételek, az eltérő idődimenzió bemutatásához gyorsított felvételek és animációk, a legapróbb élőlények bemutatásához makrofelvételek lesznek a nézők segítségére. A Bükk csodáinak bemutatásának egy részét a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őr kollégájával, Bartha Attilával együtt forgatta a Filmdzsungel Stúdió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában