Miskolc

2021.01.12. 14:30

A püspökszentelésre később kerül majd sor

Beiktatták a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét a megalakult közgyűlésen.

Alakuló és beiktató ülését tartotta a Tiszáninnei Református Egyházkerület Közgyűlése múlt héten szombaton. Az ülésen dr. Dienes Dénes, az Egyházkerületi Választási Bizottság elnöke ismertette a püspöki szavazatok összesítésének eredményét: dr. Varga István tiszaújvárosi lelkipásztor 88 szavazatot, Pásztor Dániel lelkészi főjegy­ző 205 szavazatot kapott. Az egyházkerületi főgondnoki tisztségre Csernaburczky Ferenc borsod-gömöri egyházmegyei gondnok 137 szavazatot, míg dr. Molnár Pál világi főjegyző 156 szavazatot kapott. A közgyűlés az egyházkerületi választások eredményeit kihirdette, majd megtörtént Pásztor Dániel püspök és dr. Molnár Pál főgondnok beiktatása eskütétellel. Megválasztották az egyházkerület további tisztségviselőit is. A püspökhelyettesi feladatokat ellátó lelkészi főjegyzővé Barna Sándor lelkipásztort az Abaúji Református Egyházmegyéből, a főgondnok-helyettesi feladatokat ellátó világi főjegyzővé dr. Szemán Ákos taktaharkányi presbitert a Zempléni Református Egyházmegyéből választották. Lelkészi jegyző Hangó István, világi jegyző Pecze János, jogtanácsosok pedig dr. Rácz Mária és dr. Homa János lettek. Egyházkerületi számvevővé Balla Lászlónét, iskolaügyi tanácsossá dr. Újhelyi Jánost, püspöki főtanácsossá Szűcs Endrét, székházigazgatóvá dr. Domokosné Fazekas Hajnalkát választották. Az egyházkerületi iskolák igazgatótanácsának elnökévé Szűcs Endre lelkipásztort, az egyházkerület tanintézeteinek zsinati képviselőjévé Csernaburczky Ferenc kazincbarcikai iskolaigazgatót, pótképviselővé Nagy Attila diósgyőri iskolaigazgatót választották. Püspöki titkárrá Rácsok András lelkipásztort, pénztárossá Gombos Péter lelkipásztort nevezték ki.

Az ünnepélyes püspökszentelésre a veszélyhelyzet után kerül sor.

(A borítóképen: Pásztor Dániel püspök)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában