Egészség

2020.11.10. 11:30

Tévhitek az influenzáról

Nyakunkon az influenzaszezon, még nehéz kitalálni, mire is számíthatunk.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Sokan azért nem oltatják be magukat influenza ellen, mert attól félnek, hogy megbetegednek tőle. Ez azonban nem történhet meg, hiszen a vakcina ártalmatlanított vírusokat vagy azok töredékeit tartalmazza. Ha tehát valaki megbetegszik nem sokkal az oltás után, az valószínűleg az oltás előtt, vagy az alatt az idő alatt fertőződött meg, amíg kialakult a védettség – írja a Házipatika.hu oldal.

Bár a krónikus betegséggel küzdőket különösen fontos beoltatni, az egészségesek is csak nyerhetnek azzal, ha beadatják a vakcinát. Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) ajánlása szerint minden hat hónapnál idősebb embernek szüksége van az évenkénti influenzaoltásra, beleértve a terhes nőket is.

Vitaminok, ásványi anyagok

Sokat segít a védekezésben, ha megkaptuk az oltást, de érdemes más módszerekkel is óvnunk magunkat. Igyekezzünk kerülni azokat, akikről tudható, hogy influenzásak, gyakran mossunk kezet és támogassuk az immunrendszerünket rendszeres sporttal, elegendő mennyiségű alvással, kiegyensúlyozott táplálkozással, illetve ha szükséges, szedjünk pluszban vitaminokat, ásványi anyagokat.

Az adatok szerint a 2019-2020-as influenzaszezonban 18 millió ember fertőződött meg, 410 ezren kórházba kerültek a betegség miatt, 24 ezren pedig meghaltak – butaság tehát elbagatellizálni az influenzát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában