füstmentes világnap

2020.11.19. 15:00

Megkérdeztük az olvasót: hallott-e a füstmentes világnapról?

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Péter Gergő

Engem nem zavar, hogy az emberek dohányoznak. Az ő életük, tehát azt csinálnak vele, amit akarnak. A füstmentes világnapról egyébként nem hallottam ko­rábban, de hasznosnak tartom. Szerintem veszélyes lehet a vírus a dohányzókra is, talán jobban is, mint a nem dohányzókra. A dohányzás ugyanis gyengíti a tüdőt, így kevésbé tudja a szervezet legyőzni a koronavírust. De igazából mindenkinek vigyáznia kell.


Mohácsi Lajosné

 

Én nem dohányzom, de a párom igen. Hallottam már erről a világnapról, de nem sok hasznát látom. Azoknak, akik már rászoktak, nem jelent sokat egy ilyen kampány, a leszokás nem egyszerű dolog. Szerintem nagyobb veszélyben vannak a dohányosok most, a járvány idején. Nemcsak azért, mert elkaphatják – bárki elkaphatja –, de akaratlanul terjesztik a vírust, a dohányzók ugyanis nem csak akkor köhögnek, amikor betegek.


Bódis György

Nem dohányzom, soha nem is dohányoztam. A családomban se dohányzik senki, mert jól ismerjük a veszélyeit. A füstmentes világnapról nem hallottam, de nem is vagyok a célközönsége. Sokan halnak meg mostanában sajnos, különböző problémákkal és betegségekkel, így az hogy a koronavírus és a dohányzás között valami kapcsolat lenne, nem tudnám megmondani. A maszkot hordom, és mindenkinek ugyanezt ajánlom, mert vigyáznunk kell!


Pályi Ákos

Magam nem dohányzom, de valamennyire érint a téma, a családomban vannak dohányosok. Nehezen kerülhető el a dohányfüst, mert bár sok helyen tilos rágyújtani, de sokan tilosban is elszívnak egy cigit, sokan az utcán is cigiznek. A vírus szempontjából veszélyes lehet, de ugyanúgy veszélyes a szmog is szerintem. Maszkot pedig érdemes hordani, de a koronavírussal kapcsolatban úgyis fel kell venni attól függetlenül, hogy dohányzunk-e, vagy sem.


Gulyás Ferenc

A dohányzás káros hatásai nyilvánvalók. Az igaz, hogy gyengébb a rendszeresen dohányzók tüdeje, de más egészséges embereket is ugyanúgy érint a koronavírus. Én nem dohányzom, csak nagyon ritkán, de még partidohányosnak se nevezném magam. Szerintem a személyen múlik, hogy rászokik-e, vagy sem, és sikerül-e leszokni. Segíthet a leszokásban, hogy emelik a cigi árát, és hogy sok helyen megtiltják a dohányzást.


Rajdos Jánosné

Én nem vagyok dohányos. Nálunk a családban szinte mindenki dohányzik, csak én nem. Ettől függetlenül nem mondhatom, hogy én lennék a legegészségesebb, de a tüdőmmel nincs baj. Most a vírusveszély miatt jobban kell vigyázni, és nem csak a dohányosoknak. Maszkot kell hordani, ami engem csak kicsit zavar a szemüvegem bepárásodása miatt, de könnyebb inkább az utóbbit levenni, mint magunkat és másokat veszélyeztetni.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában