adventi villamos

2020.11.18. 17:00

Jár majd adventi villamos

A miskolciak úgy döntöttek, a járvány ellenére is közlekedjen Miskolcon a „világhíres” villamos.

Kiss Daniel

20200105 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Január 5-én az adventi villamos volt az egyik fő látványosság, amely délelőtt lecövekelt a Városház téren. Hosszú tömött sorokban álltak az emberek, hogy bejussanak a versenygyőztes járműbe.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Szavazásra bocsátotta múlt héten a miskolci önkormányzat, hogy a járványhelyzet okozta különleges helyzetben legyen-e Miskolcon adventi villamos. Már eddig is annyi lemondással járt az idei év, hogy szeretnék, ha valami mégis megmaradna az ünnepből, ha csak csekély módon is, de lenne, ami emlékeztetné a miskolciakat az ünnepre való várakozásra – írta Veres Pál polgármester a közösségi oldalán.

Az egyre romló járványügyi adatok és a múlt héten bevezetett intézkedések miatt felmerült kérdésre a miskolciak véleményét interneten keresztül kérték ki, a szavazás november 16-án zárult.

Jégpalota majd mézeskalács

Az alig öt nap alatt 14 ezer szavazat érkezett, tudtuk meg. A szavazók több mint háromnegyede válaszolt úgy, hogy szeretne különleges villamost a síneken látni, a tavalyi adventi jármű mézeskalács-házikó „ruhát öltött” és olyannyira sikeres volt, hogy az adventi villamosok európai versenyén immár második alkalommal első díjat nyert. (Az előző év első díjasa 2018-ban egy kívülről, kézzel festett jégpalota volt – a szerk.)

Amennyiben a jövőben megszülető vírusvédelmi intézkedések is engedik, az ünnepi díszben tündöklő villamos november 29-én, vasárnap már a lakosok szolgálatába áll.

A villamos a tervek szerint január 6-ig, tehát vízkeresztig közlekedik majd, természetesen szigorú járványügyi szabályok mellett, melyek betartását tájékoztatásuk szerint az MVK Zrt. munkatársai ellenőrzik.

Hogy hogyan néz majd ki az idei villamos? Ez még a jövő titka. Az adventi villamosra érvényes különleges szabályokkal kapcsolatban megkerestük a miskolci önkormányzatot, azonban kérdéseinkre az Észak lapzártáig nem érkezett válasz.

(A borítóképen: Mint egy mézeskalács-házikó, olyan volt a tavalyi villamos)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában