Kisállat

2020.09.07. 07:30

Kevesen szeretnének valóban örökbe fogadni

Erőforrások összegyűjtésére a virtuális örökbefogadáshoz folyamodik az állatotthon.

Detzky Anna

Forrás: Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány

Először hirdetett meg virtuális örökbefogadási lehetőséget a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány.

– Kevés a valós örökbefogadás. Idén még csak négy kutyusnak találtunk gazdit – mondta Kiss István, az alapítvány kuratóriumának tagja és szóvivője. – Szűkös anyagi forrásaink miatt jelenleg elsőbbséget élveznek azok az új állatok, amelyeket személyesen mi találunk meg. Szintén probléma, hogy a nagyobb esőzések után mindig hatalmas a sár a kutyaotthonban, amit le kellene szórni zúzott kővel. Jelenleg 36 négylábúról gondoskodunk, amik hazavihetők és virtuálisan is örökbe fogadhatók. Az utóbbi persze nem zárja ki, hogy személyesen is meglátogassa a támogató a kiválasztottat. Nagyon szeretnénk, hogy azoknak a kutyusoknak, amiknek a testi adottságai rosszabbak, mindenképpen legyen virtuális örökbefogadója. Ezek közé tartozik a háromlábú Liza és a fekete Gréta.

Elég egy komment

A virtuális örökbefogadáshoz nem kell mást tenni, csak belépni a „Most bárki lehet gazdi a Csalódott Állatok Csodás Otthonában” nevű Facebook-csoportba, ahol láthatók az örökbe fogadható kutyák és cicák képei. Hozzászólásban lehet jelezni, hogy melyik állatra esett a választás – olvastuk a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány Facebook-oldalán.

(A borítóképen: Jutalomfalatra várva)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában