jégkorong

2020.09.01. 12:30

Bajnok Bostonban

Újra hallatott a tengerentúlon a Jegesmedvék egykori jégkorongozójának fia magáról.

Forrás: Olvasónk küldte

Amerika Massachusetts államának fővárosát 1630-ban alapították, s a csaknem négyszáz éves történelmével Boston az USA egyik legrégibb városa. A keleti parton lévő metropolisban a napokban jégkorongtornát rendeztek a tizenhárom éves gyerekeknek.

Most, a koronavírus-járvány idején már annak is örültek, hogy végre tarthattak egy gyerektornát az Egyesült Államokban, ahol sok gondot okoz a pandémia.

Biztosan nyertek

A régió világszerte ismert hatalmas városaiból, így például New Yorkból és Philadelphiából hívtak meg serdülő együtteseket a szervezők. A Boston Bruins egyik, feltörekvő gyerekekből verbuvált, juniornak nevezett gárdájában helyet kapott a miskolci gyökerekkel rendelkező, az angol mellett magyarul is tökéletesen beszélő Tardi Máté. A döntőben 3–0-ra verték a Boston Selects csapatát, és a gólok közül Tardi egyet szerzett, és egy assziszt is fűződött a nevéhez. A bajnok egyébként valamennyi mérkőzését megnyerve harcolta ki a kupát. A fiúk közül – jelen lévő szakemberek szerint – néhányan évek múlva bizonyosan szerephez jutnak majd valamelyik felnőttligában.

(A borítóképen: Tardi Máté (balról) egyik társával, a Boston Bruins színeiben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában