Európai Mobilitási Hét

2020.09.18. 18:30

Autó nélkül, kerekeken érkeznek iskolába

Mindegy milyen az eszköz, csak guruljon és ne üzemanyag hajtsa!

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

„Klímabarát közlekedés mindenkiért” a mottója az idei európai kezdeményezésnek, melyhez Miskolc önkormányzata évek óta, immáron a huszadik alkalommal csatlakozik. A programsorozat egyik eleme a „Tekerj a suliba” fenntartható közlekedési kampány, melyet miskolci iskolásoknak hirdettek meg. A kampány a héten szerdán kezdődött és szeptember 22-éig tart.

Van motiváció

Az előző évekhez hasonlóan idén is sok pedagógus és diák érezte úgy, hogy az esemény részese szeretne lenni.

A Fazekas Utcai Általános Iskola tanulói második alkalommal csatlakoztak a programhoz. Tavaly is nagy sikere volt a gyerekek körében, ezért idén még többen jelentkeztek – mondta Jónyer Krisztina testnevelő tanár. A diákok azt vállalták, hogy biciklivel, rollerral, gördeszkán vagy görkorcsolyával érkeznek reggel az iskolába. A lelkesedés egyelőre nagy – tette hozzá a pedagógus. Mivel a belvárosban, forgalmas helyen van az intézmény, és számos helyről, messzebbről is érkeznek ide tanulók, a kampány időszakán kívül nem mindig tudják kivitelezni azt, hogy így jöjjön a gyerek. A szülők – főleg a kisebb – gyermekeiket féltik a nagy forgalomban.

Az alternatív járművek tárolását egyébként meg tudják oldani az iskolában – tudtuk meg. Az intézmény saját rollereit pedig testnevelésórán vagy szabadidős tevékenységként is használhatják a tanulók.

A járványhelyzet a kampányt is felülírta: idén elég egy fotó annak dokumentálására, hogy a gyerekek alternatív közlekedési eszközökkel érkeztek a suliba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában