szomszédünnep

2020.09.06. 09:30

A Kapuzörgetőké lett az Ifi Pálya egy napra

Mozgásban a Győri kapu és II. Szomszédünnep és Közbiztonsági napot tartottak szombaton.

Detzky Anna

A mozgás közösségformáló szerepére építő akciósorozatot szerveznek a Kapuzörgetők a Győri kapuban. A városrészen élők részéről megfogalmazódtak a közös aktivitásra vonatkozó igények, a szabadidős, rekreációs és utcai sportok művelőitől. A rendezvénysorozat részeként szeptember 5-én délelőtt futóversenyeket, játékos sportversenyeket, pétanque bajnokságot és feleségcipelő versenyt tartottak és kiválasztották a Győri kapu legerősebb emberét. Mindez sportklubok, egyesületek, baráti társaságok, intézmények és a lakosok bevonásával valósult meg. Az események nem titkolt célja, hogy a játékok, ügyességi vetélkedők és szabadidős sport révén új ismeretségek szövődjenek, illetve megerősödjenek a már létező kötelékek.

Szomszédságoké a délután

14 órakor a sportolók átadták a terepet a szomszédságoknak, helyi kis közösségeknek. A délutáni program során interaktív tanulókörök, baba-mama klub és játszóházak, illetve a városrészben működő közösségek bemutatkozása várta az érdeklődőket. Kihirdették a Győri kapu legszebb kertjét és balkonját, majd a Győri kapu kenyere 2020 verseny eredményhirdetése következett, lángos- és virslievő versennyel megspékelve. Emellett, hogy növeljék a lakosság tudatosságát, bemutatkoztak a város rendvédelmi szervei is kerékpáros és gokart KRESZ-parkjukkal. A közösségi megmozdulást nótázással, retro zeneszámokkal és léggitárversennyel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában