fotókiállítás

2020.08.21. 19:30

Régmúlt idők fotói az állatkerti szülinapon

Az állatkert látogatóinak fotói segítségével mutatják be a hely történetét a 37. év­fordulón.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Minden évben augusztus 20-án ünnepli a születésnapját a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A 37. évfordulót egy augusztus 20. és 23. között megtekinthető, a látogatók 10-15 évvel ezelőtt készített képeiből összeállított fotókiállítással koronázzák meg. Jó idő esetén a hétvégén hosszú látvány­etetések is lesznek: a medvék, a mocsári macska, több majomfaj, az ormányos medve, a kúszósülök és a tanyasi háziállatok falatozását lehet majd megnézni.

– Mivel éppen egy nagy átalakítás kellős közepén vagyunk, ezért döntöttünk úgy, hogy fotókiállítással mutatjuk meg, hogy a Miskolci Állatkert és Kultúrpark honnan hová jutott, és hogyan nézett ki korábban – mondta Darvas Katalin zoopedagógus,

a program egyik szervezője.

Teljesen átalakult

– Korábban is rendeztünk már be fotókiállítást az állatkertben, de az nem kapcsolódott szervesen az intézmény történetéhez. A 37 év alatt megépült az oktatóterem, az akváriumok máshová kerültek, és a farkaskifutót is áthelyeztük. Átfogóan meg­újult a Medveház, és elkészült többek között az Afrika-ház.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a folyamatos fejlesztések eredményeképpen mostanra teljes mértékben alkalmassá vált egzotikus fajok befogadására is. Az állatkert törzsvendégei közül sokan fotóikon is végigkövették az átalakulást.

– A vendégeink fényképei mellett, amelyek 1992-től folyamatosan készültek, néhány olyan fekete-fehér képet is megmutatunk a tárlaton, amelyeket mi csináltunk a kezdet kezdetén az állatkertről. Egészen azokba az időkbe nyúlik vissza

a kiállítás, amikor még Csanyiki Vadaspark volt a neve az intézménynek, és kizárólag hazai fajokat mutatott be. Igyekeztünk minden beküldött képet kirakni az oktatóterembe, de néhányan olyan sok fotót csatoltak, hogy válogatnunk kellett belőle.

A fényképeket digitális formában kértük, és kinyomtatva állítottuk ki a helyiségben. Most egy 50 darabos tárlat készült el, amely a vasárnapi zárásig rossz idő esetén is megtekinthető a helyszínen – mondta a zoopedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában