vásárlás

2020.07.31. 09:30

Most akár dupla annyi is juthat egy-egy új ruhára

A különböző felmérések azt mutatják, hogy az év hátralevő részében valószínűleg mindenki több ruhát vásárol majd, mint a veszélyhelyzet időszakában.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock

Idén januártól júniusig átlagosan 3,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest, de a ruházati cikkek árai tartották a korábbi szintet, derül ki a KSH adataiból. Utóbbira szükség is van, hiszen június eleje óta elkezdett visszatérni a vásárlási kedv és átlagosan kétszer annyit költöttünk ruhára, mint márciustól júniusig. Megkérdeztük néhány olvasónkat, ők milyen szempontok alapján vásárolnak.

Nőtt az online vásárlás

A pandémia időszaka kedvezett a webáruházak forgalmának és sokan azóta is inkább online vásárolnak.

Mónika elmondta, hogy a veszélyhelyzet időszakában egyáltalán nem vásárolt ruhaneműt, de a munkába való visszatérés óta vásárolt néhány darabot, de csak a legszükségesebbeket. Régóta az online vásárlás híve, mert nagyobb kedvezményekkel juthat hozzá a kiszemelt darabokhoz és már visszaküldenie sem kell semmit, mert tudja, hogy melyik márkából milyen méretet kell rendelnie.

Zsuzsanna is az online vásárlás híve, ráadásul ő az otthoni munkavégzés időszakában is ugyanúgy megvásárolta a neki tetsző ruhákat, mint korábban.

Egyedi és minőségi

A felmérések szerint a használt ruháktól többen ódzkodnak a járványhelyzet óta, mint korábban.

– A home office időszaka alatt semmit sem változtak a ruhavásárlási szokásaim – tudtuk meg Brigittától. – Szeretek személyesen és webáruházakból is vásárolni, attól függ, hol találom meg az általam favorizált darabokat. A turkálókat pedig egyenesen imádom, mert ott minőségi és egyedi ruhákra tehetek szert.

Csak személyesen

Sokan továbbra is ragaszkodnak a boltokhoz, ahol a ruhapróba után egyből eldönthetik, melyik darabokat szeretnék hazavinni.

Tünde is ebbe a csoportba tartozik, próbálkozott ugyan az online vásárlással, de macerásnak tartja. A veszélyhelyzet időszakában kevesebb ruhát vásárolt, mint korábban, annak elmúlásával pedig ugyanannyit vásárol, mint korábban.

Abban minden válaszadónk egyetértett, hogy nem egyetlen szezonra vásárolnak, sokkal inkább évekig viselhető darabokra esik a választásuk.

(A borítóképen: A karantén után sokan és többet vásároltak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában