Hernádszentandrás

2020.07.21. 14:30

Ezernyi élménnyel vár a fesztivál

Főzés, foci, játék, zene, humor, musical. Senki nem fog unatkozni.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Juhasz Akos

„Írj be minket a naptáradba, találkozz velünk és BioSzent­andrással is minden mennyiségben!” – szól a felhívás Hernádszentandrás internetes oldalán. Július 24-én és 25-én (pénteken és szombaton) ugyanis ismét megrendezik a községben a Hernád Fesztivált, immár 12. alkalommal.

Péntek este szabadtéri színházi előadással indul a programsorozat, szombaton pedig főzőverseny, foci, gyermekeknek szóló mesebirodalom, kézművesség, élménykutyázás, lovaglás, kisvonat, estefelé keresztyén előadók várják a kikapcsolódni vágyókat.

A tiszaújvárosi Sodrás Színtársulat évek óta Hernádszent­andrás vendége, előadásaik garantálják a minőséget és a fergeteges hangulatot. Ezúttal a Mamma Mia 2-t viszik színpadra, ami premier lesz. A két felvonásos musical tehát július 24-én este 8 órakor kezdődik. A szervezők szerint nem lehet kihagyni.

Tündérbolt

Július 25-én (szombaton) reggel 9 órakor indul a XI. Szentandrás Íze Főzőverseny, melyhez igazi zenei csemege (Szécsi Viki & Vihula Mihajlo akusztik) és hamisítatlan stand up műsor (Erdei Sándor, azaz „Rokker Zsolti”) is társul, a háziasszony Lehoczki Évi lesz. Szintén 9 órakor startol a XVI. Szentandrás Kupa kispályás focitorna, majd 10 órától nyitja kapuit a Gyerek-sziget. Itt aztán kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre valót: lesz hétmérföldes meseút, tündérbolt, hagyományőrző kézművesjátszóház, arcfestés, lovaglás, élménykutyázás és egyéb meglepetések. Akár a felnőttek is lehetnek újra gyerekek. Délután 2 órától 5 óráig megállás nélkül zakatol a Hernád-völgyi kisvonat madárcsicsergésben, gyönyörű környezetben.

Este 6 órától keresztény énekesek lépnek föl, a Ker-Songs Együttes. Ezt követően Pintér Béla, a Magyar Continental Singers – Continental Band szórakoztatja a közönséget a szabadtéri színpadon. A koncertek alatt is lesznek gyerekprogramok, az előadások között pedig beszélgetéseken és bizonyságtételeken vehetnek részt a vendégek. Vásárolni is lehet majd, többek között könyveket, kerámiákat és hanganyagokat.

A szervezők várják az érdeklődőket megyénkből, de az ország távolabbi részeiből is.

(A borítóképen: Vihula Mihajlo és Szécsi Viki nemrégiben Miskolcon léptek fel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában