szájmaszkokat varrt

2020.03.31. 15:00

Egy tokaji segítő önzetlen felajánlása

Hetven darab saját maga által készített szájmaszkot ajánlott fel az önkormányzatnak egy tokaji lakos.

Erdős József

Fotó: Erdős József

Az önkormányzat a Családsegítő Szolgálaton keresztül osztotta szét a maszkokat azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Hanákné Bodolai Anikó az önzetlen felajánlást részeként további 200 darab készítését vállalta el, amelyek várhatóan a héten elkészülnek. A szájmaszkok moshatók, azt ajánlják, hogy legalább hatvan fokon érdemes kimosni, vagy szappanos vízben áztatva tisztítani a napi használat után. Fontos, hogy öblítőt vagy hypót nem szabad használni, a maszkok mosás és szárítás után forró vasalóval vasalhatók a gumipánt kivételével. Az első hetven darab szájmaszkot a Családsegítő Szolgálat a hétfői ebédkiszállítással együtt kézbesítette is az érintetteknek egy tájékoztató leírással együtt.

A tokaji önkormányzat továbbra is segíti a járvány ideje alatt a rászorulókat. Az időseknek továbbra is lehetőségük van arra, hogy a bevásárláshoz vagy a gyógyszerek kiváltásához segítséget kérjenek, emiatt a +36-30/234-55-74 –es telefonszámot kell hívni. Napi meleg étel házhozszállítással kapcsolatban pedig a Családsegítő Szolgálatot kell keresni a +36-47/352-774 -es telefonszámon.

(A borítóképen: Az első hetven darabot az ebédkiszállítással együtt kézbesítették az érintetteknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában