Renováció szükséges

2020.02.10. 12:00

Romosan, elhanyagolva várja sorsát az egykori kapu

Olvasónk szerint szebb kaput érdemelne a miskolci állatkert.

Tajthy Ákos

Valóban nagyon rossz állapotban van a kapu

Fotó: Vajda János

„Szebb látványt is megérdemelne a vadaspark 1-es buszmegállónál található bejárati felépítménye” – írta levelében egyik olvasónk, aki azt kérte, nézzünk utána, mik a tervei a városnak a szebb napokat is látott kapuval kapcsolatban.

Vonzóbb látvány lehetne

„Nagyon bántja a szemem, amit látok, hiszen rajtam kívül sok, a városunkba látogató turista is megfordul az 1-es busz végállomásánál. Egy-két liter rozsdamaró, drótkefe, festék és néhány látványelem felhasználásával sokkal vonzóbb látványt lehetne az idegen és a városlakó számára is varázsolni, csak egy kis látó szem és akarat hiányzik a városüzemeltetők részéről” – írta még, hozzátéve, tudja, hogy ez nem a Városház téren van, de nagyon is Miskolc része.

Felvetésével nem tudtunk vitázni, megkerestük hát a miskolci polgármesteri hivatalt kérdéseinkkel, ahol elmondták, bár a létesítmény nem tartozik a Miskolci Városgazda Kft. – mint a Miskolci Állatkert és Kultúrpark üzemeltetője – kezelésébe, ettől függetlenül munkatársaik az elmúlt években többször felvetették az önkormányzatnál a kapu felújításának szükségességét.

Fotó: Vajda János

Tervezik a felújítást

– Akkor csak szóbeli egyeztetések történtek, a műszaki megoldás tekintetében azonban előrelépés nem, viszont az önkormányzat és a városgazda jövőbeni tervei között szerepel, hogy megoldják ezt a problémát – írták még.

Ezek a tervek vélhetően nem függetlenek az állatkert fejlesztésével kapcsolatos, a múlt héten történt bejelentésektől. Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a miskolci állatkertben fogadóközpont épül, lesz Afrika-bemutató épület – oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval –, valamint felújítják a tigrisházat is. A fejlesztések a tervek szerint az év végére készülhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában