zárjuk le a vitát!

2019.12.31. 09:00

Óévet búcsúztatunk ma, az évtizedvég odébb van

Ma éjfélkor átlépünk a 2020. esztendőbe, ezzel megkezdődik az évtized utolsó éve.

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Mi magyarok eléggé a számmisztika bűvöletében élünk és ez már jelentkezett az évezred kezdete és vége vitával. Mármint, hogy melyik is volt az évezred első esztendeje. Természetesen a 2001. Ugyanez a helyzet most, a közösségi portálokon eluralkodott az évezred második évtizedének búcsúztatása. Sokan már megnézték az évtized utolsó filmjét, lejátszották az évtized utolsó mérkőzését. Annak ellenére, hogy magunk mögött hagyjuk a „tízes éveket” és éjféltől már 2020-at írunk, az évtized végére még várnunk kell úgy 365 napot.

Mindez persze ne vegye el senkinek a kedvét attól, hogy vérmérsékletének megfelelően ünnepelje meg a szilvesztert ma. Lehet otthon, családi, vagy baráti körben, lehet vendéglátóhelyen, de lehet az utcán is, hiszen szabadtéri rendezvények is várják az ünneplőket. A fontos a jókedv.

A sapkát és a kesztyűt nem érdemes otthon hagyni, mert a meteorológia egész napra csekély mínuszokat prognosztizál, éjszaka pedig akár mínusz 5-6 fok is lehet. Hó nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában