Gyereknapi kívánság

2019.06.01. 18:00

Terepen lovagolni, az álom

Dorottyának még egyetlenegyszer sem volt lehetősége, hogy lovaglótudását terepen is kipróbálja.

Bájer Máté

Dorottya jól vizsgázott lova hátán

Forrás: A család fotója

Szovák Do­rottya gyermeknapi kíván­sága is teljesült, hála Szoboczkiné Óvári Mónika lovas­oktatónak.

Gyönyörű kézírással érkezett a kérés ugyanis az Észak-Magyarország szerkesztőségébe: Dorottyának az volt a vágya, hogy egy szép lovon lovagolhasson az erdőben vagy a réten. Ez az álma teljesült is, szüleivel együtt egy kellemes délutánt tölthettek el a Hernádgyöngye Ifjúsági Egyesületnél.

Felmérték a tudását

Dorottyáról gyorsan kiderült, hogy egyáltalán nem kezdő lovas, hiszen jár is lovasiskolába, de arra egyetlenegyszer sem volt még lehetősége, hogy lovaglótudását terepen is kipróbálja.

A Hernádgyöngye Ifjúsági Egyesületnél Szoboczkiné Óvári Mónika lovasoktató a program során először felmérte Dorottya tudását, majd aszerint választották ki neki a megfelelő hátast és a szükséges felszerelést.

Dorottya az egyesület növendékeinek társaságában, Szoboczkiné Óvári Mónika vigyázó tekintetétől kísérve lovagolt ki a Hernádnémetit övező zöldterületre.

Remek élmény volt

Szerencsére az időjárás is megfelelt a lovagláshoz, így valóban felejthetetlenre sikerült a program. Anyukája szerint Dorottya még napokkal később sem tudott másról beszélni, csak a remek él­ményről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában