Szülőföld

2023.08.27. 17:00

Nemcsák Károly temploma Mocsolyástelepen

Templomot építtetett évekkel ezelőtt szülőfalujában, Mocsolyástelepen Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója. Erről mesélt a Duna Televízió Almárium című válogatásműsorában a napokban.

Nemcsák Károly

Fotó: MW

A színész a műsorban mesélt arról, hogy Kisgyőr-Mocsolyástelepen nem volt templom. 

„Ott születtem, az egész életem oda kötődik, a gyökerem az a kis település, ezért szerettem volna valahogy meghálálni azt a sok jót, amit ott kaptam. Tudom, hogy milyen nagy erőt ad egy-egy közösségben az iskola és a templom, ez mindig megtartó erő”- mondta. Mai napig visszajár a településre, mondta a színész „nem távolodtam el otthonról. Miután a szüleim meghaltak, sajnos már csak a temetőbe jártam, de a nővérem kisebbik lánya a szülői házban maradt, és hozzájuk gyakran mentünk látogatóba” - mesélte.

Bokrétaünnepet tartottak Kisgyőr-Mocsolyáson a templom építésének idején 2020-ban, a rendezvényen ott volt a színművész is.
Fotó: Ádám János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!