Díjkiosztó

2020.01.20. 15:30

Portisch Lajos igen fájlalta

Minden ünnepségen előfordulnak feledékenységből bakik.

Kolodzey Tamás

Középen Portisch Lajos is díjátadó volt

Forrás: MSÚSZ

Fotó: MSUSZ_Halmágyi Zsolt

Az Év Sportolója díjkiosztó gálának a napokban a Nemzeti Színház adott otthont. Hatszáz vendég, tucatnyi világhíresség, háromórás műsor, emlékezetes alakítások, felejthetetlen pillanatok.

A legenda figyelt

A ceremónia kreatív és produkciós menedzsere ezúttal is Szabó László volt. Kijutott neki az elismerésből, csapatával egyetemben remek munkát végzett – a serlegek átadásából pedig a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki minőségében vette ki a részt. A színpadon előadott műsor fő megálmodójaként többek között felkérte Portisch Lajos olimpiai bajnok nemzetközi nagymestert, a nemzet sportolóját, aki igent mondott, és a porondon köszöntötte az egyik nyertest.

A hajnalig tartó fogadáson aztán a sakklegenda mosolyogva fakadt ki:

– Szabó László remek munkát végzett, kiváló volt az előadás, amelyen a szónokok mindenkiről mindent elmondtak. Csak azt felejtették el megemlíteni, hogy Szabó László tölti be a Magyar Sakk Szövetség elnöki tisztét is.

Az 1978-as, Buenos Aires-i hatvannégy kockás játékok aranyérmese fején találta a szöget: a bakira rajta kívül senki nem figyelt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!