Buli van!

2019.08.22. 16:00

Érdemes rápörögni a hétvége bulijaira

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Augusztus 22., csütörtök

17.00 A DJ nem zenegép! a miskolci Helynekem teraszon

Astro egy galaktikus űrutazásra kalauzolja a hallgatóságot.

Nyári teraszos mulatságunk tehát augusztusban tovább folytatódik, kicsit más felállásban.. Szeretnénk egy kis színt vinni a hétköznapokba, így arra gondoltunk, hogy új sorozatunkkal csütörtökönként fogunk jelentkezni a Helynekem teraszán.

17.30 Klubcsütörtök: Gabó Acoustique a CIRMI-ben (Civil Rádió Miskolc)

Az alkalmak lényege, hogy helyi zenekarokkal, zenészekkel ismerkedjetek meg, illetve találkozhassatok élőben kedvenceitekkel.

Ahogy a hangszerelés engedi, élőben is fellépnek interjúalanyaink egy kis ízelítőt és hangulatot nyújtva a hallgatóságnak. Most a kazincbarcikai Gabó Acoustique mutatkozik be egy nyilvános interjúban (melyen a közönség is kérdezhet) és mini utcazenével a stúdió előtt.

20.00 Magna Cum Laude-koncert Szerencsen, a Bástyaszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A Magna Cum Laude zenekar 1999 nyarán alakult gyulai zeneszerető barátokból. Egy hónapon át tartó huzamosabb próbaidőszakot követően a zenekar egy országos tehetségkutatón, a mezőtúri Wanteden mérette meg magát, amit meg is nyert. Ezt követően három nap alatt elkészült az első négy számot (Minden állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó randevú) tartalmazó demófelvétel, melyet fél év alatt juttattak el a nagyobb kiadókhoz. Akkori menedzserük a funkys beütésű, táncolható popzene irányába terelte őket, a tizenéves korosztályt megcélozva. Nem hozott áttörést. A két teljesen autodidakta szerző már itt is magabiztos volt, jól levették az aktuális trendeket. Az énekes ekkor már zenélésből élt, egy másik formációval járta a vendéglátóipari egységeket, de a menedzserrel – aki szerint ő állt a kitörés útjában – nem jött ki, egy időre, az első videóklipek leforgatása után el is hagyta a zenekart. Ekkor Szabó Eszter lett a Magna Cum Laude énekese, de mikor ő is szerzői babérokra tört, szétváltak útjaik és újra Mező Misi lett a frontember. Elfogadták egymást, és ekkortól magukat is, szakítottak a slágerzenével és a dallamosabb rock irányába fordultak.

22.30 A New Level Empire koncertje Szerencsen, a Bástyaszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A formáció 2012 nyarán jött létre azzal a céllal, hogy zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal vigye színpadra a mostanában szinte kizárólag DJ-k által bemutatásra kerülő minőségi dance vonalat. Ennek megfelelően az úgynevezett live act csapat gitárral, billentyűs hangszerekkel és elektromos dobokkal szándékozott képviselni az elektronikus zenét. Az együttes eredetileg négy tagja 2013 őszén állt össze. Alapítói Dj Newl – polgári nevén Nyújtó Sándor –, aki korábban a Quasar nevű együttesben dobosként tevékenykedett és Krajczár Péter (Krash), aki billentyűsként több könnyűzenei produkcióban működött közre, zeneszerzőként is. Hozzájuk csatlakozott Magyarország egyik legismertebb underground női DJ-je, a Petőfi Rádió lemezlovasaként dolgozó Mayer Petra (Shizuka) és a televíziós műsorvezetőként, valamint a Retro School Bandből már ismert dalszerző-szövegíró-énekes-gitáros Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola). Az együttes tagjai tehát a hazai popélet különböző területeiről érkeztek, akik modern dance alapokon nyugvó zenei világot képviselnek.

Augusztus 23., péntek

20.00 Hooligans-koncert a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben

Szezonzáró koncert. Belépőjegy=­napi strandbelépő.

Kis Endre és Tóth Tibor Szerencsen együtt jártak iskolába, és már 9 éves korukban túl voltak az első koncertjükön. Hét évvel később (16 éves korukban) találkoztak Ördög Tiborral, akivel együtt megalapították a Ramses nevű együttest. Az együttes sikeres volt, de be kellett vonulniuk katonának. 1992-ben, leszerelésük után Budapesten folytatták a zenélést, immár Dance néven. Ezzel a névvel is sikeresek voltak, az Ördög vagy angyal című albumukból 20 000 példány kelt el. Külföldön is híresek voltak, Romániában 40 000 ember előtt léptek fel. A zenekart az a megtiszteltetés érte, hogy ők nyitották a Scorpions koncertjét a Budapest Sportcsarnokban. 1996-ban az együttes tagjai váltottak, és Móricz Norberttel megalapították a Hooliganst.1997-ben jelent meg első albumuk Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Az albumból két kislemez készült, az Az én paradicsom és az Aladdin című dalokból, melyekhez videóklipet is forgattak. A második albumuk 1998-ban jelent meg Mesét, álmot, mámort címmel. Az albumról 3 kislemez készült, a Meleg vonat, Münchausen és a Hárem című dalokból, melyekből szintén forgattak klipeket. A következő albumuk előtt az együttes megjelentetett két maxilemezt, 1999-ben Álomférfiak, 2000-ben Tartson örökké címmel. 2001-ben jelent meg a harmadik albumuk Kánaán címmel, melynek legnagyobb számai a Tartson örökké és az A vér nem válik vízzé lettek. 2003-ban jelent meg negyedik albumuk Szenzáció címmel. Három videóklip jelent meg az albumról a Királylány, a Játszom és a Legyen valami című dalokból, melyek egytől egyig vezették a VIVA TV hivatalos slágerlistáját a VIVA Chartot. 2005-ben jelent meg az ötödik album Vírus címmel. Az album legsikeresebb kislemeze a Szabadon című dalból készült, mely szintén vezette a VIVA Chartot, ezzel rekordot állítva fel, hisz a Hooligans az első olyan zenekar, akinek zsinórban négy klipje is a VIVA Chart csúcsára állhatott. 2006-ban jelent meg az együttes hatodik albuma Bohém­élet címmel. Az albumról 3 kislemez jelent meg a Félember a Hotel Mámor és a Rajtad múlt című dalokból. 2007-ben az együttes basszusgitárosa, Móricz Norbert kilépett a zenekarból, és új zenekart alapított Star Positive néven. Az ő helyére Késmárki Zsolt lépett.

20.00 Óriási nyitóbuli Sterbinszkyvel a miskolci Collins Clubban

Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország DJ- élvonalába. Fiatalok ezrei számára jelenti a DJ szó hazai megfelelőjét.

Sterbinszky nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas-technikája miatt a nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában. Saját szerzeményeit, remixeit és bootlegjeit/mash-upjait olyan nagyágyúk játsszák rendszeresen, mint Tiesto, Ferry Corsten, Paul Oakenfold vagy épp Jaytech. Nem véletlen, hogy Sterby rendszeres fellépő vendég Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Svájcban. Friss megjelenései megtalálhatóak a Beatporton és minden jelentős legális letöltőoldalon. Élő fellépéseinek felvételei elérhetők a népszerű partiportálokról: rajongói így mindig képben lehetnek, hogy milyen egyedi szettre számíthatnak legközelebbi buliján a mindig korszerű lemezlovas jóvoltából. Sterbinszky mindig tud újat mutatni – szettjei 40 százaléka saját dalok, remixek vagy exkluzív felvételek sorozata. Az aktuális sikerek olyan kiemelkedő eredményeket követnek, mint Sterbinszky 4 aranylemeze, MAHASZ Arany Zsiráf díja, Z+ különdíja, több ízben neki ítélt Az év DJ-je szakmai és közönségdíjakat, így 2011 és 2012-ben Az év DJ-je Ballantine’s Music Awards közönségdíj és a Ballantine’s Music ­Awards Radio Face Top DJ-je, ugyanebben az évben az AudioMAX.hu Top DJ-díja.

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A Kowalsky meg a Vega magyar rockközpontú együttes. Korai időszakában csak a funk rock műfajt erősítette Magyarországon hiphop stílusú énekkel fűszerezve, mostanában vegyesebb és populárisabb tematikájúra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja, és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban „vega”), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg. A zenekar zenéjének ars poeticájául az élet értelmének keresését állítja.

21.00 Bikini Pool Party 19’ a Vadna Parkban

Óriási extra színpad LED-fallal és extra látványokkal.

Készen állsz a régió és a megye legnagyobb szabadtéri bulisorozatának a záró felvonására?

22.00 Horváth Tamás-koncert Szerencsen, a Bástyaszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

Zenész családban született, dédnagyapja Horváth János hárfaművész, édesapja ifj. Horváth János, aki számos együttes tagja volt, 1985 óta a Digitál együttes frontembere. Tamás gyermekkorában kezdett megismerkedni a zenével, 8 éves kora óta gitározik. 16 évesen indult el a Megasztár negyedik szériájában, ahol az élő adásba már nem került be. A következő évben, 2009-ben elindult Csillag születik tehetségkutató műsorban, ahol a harmadik középdöntőben esett ki, így a műsor 7. helyezettje lett. A versenyt követően HT3 néven zenekart alapított, és Dunaújvárosban elvégezte középiskolai tanulmányait. 2011-ben Dajka Raullal kezdett dolgozni. A formáció 6 évig működött, Magyarországon az egyik legnézettebb YouTube-videócsatorna volt az övék. 2017-ben ő nyerte a Sztárban sztár ötödik évadját. 1 millió forintos jutalmát a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlotta fel.

23.00 Halott Pénz-koncert Szerencsen, a Fesztiválszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram-díjas magyar hiphopformáció. Eredetileg a Halott Pénz Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle hétfős – többnyire akusztikus – zenekar többféle műfaj keveredéseinek stílusjegyeivel. Tagok: Marsalkó Dávid – zene, szöveg, Járai Márk –ének, Boros „Venom” Gábor – DJ, Prifer Barnabás – gitár, vokál, Papp Samu – billentyűk, Mihalovics „Ninja” Dávid – basszusgitár, Varga Mátyás – dob.

Augusztus 24., szombat

21.00 Nyárzáró salsa party a miskolci Collins Clubban

Forrósítsuk fel a hangulatot az augusztusi éjszakán!

Akár még csak érdeklődsz a műfaj iránt, akár már profi vagy, gyere el, garantáltan jól fogod érezni magad! A DJ egészen éjfélig csak a legjobb salsazenéket fogja játszani. Éjfél után pedig a latin és reggaeton zenéké a főszerep . A legjobb zenékről Dj Borisz (Boros Gábor) gondoskodik, aki több mint 10 éve oszlopos tagja a miskolci salsaközösségnek. Ismeri a helyi táncosok zenei ízlésvilágát, és az igényeikhez állítja össze repertoárját.

21.30 Tankcsapda-koncert Szerencsen, a Fesztiválszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A Tankcsapda egy magyar rockegyüttes, amelyet 1989 februárjában alapított Debrecenben Lukács László gitáros/énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila „Labi” basszusgitáros. A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapító tagként megmaradt Lukács egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara. A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit platinalemez státuszt ért el, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemez lett. Legutóbbi stúdióalbumuk a 2014-ben megjelent Urai vagyunk a helyzetnek című lemez.

Augusztus 25., vasárnap

20.00 Kárpátia-koncert Szerencsen, a Bástyaszínpadon

A XII. Országos Csokoládé Fesztivál programja.

A Kárpátia zenekar 2003-ban alakult. Kezdetben még 3 tagból állt: Petrás János (basszusgitáros, énekes), Csiszér Levente (gitáros) és Bankó Attila (dobos). Mindhárman a Cool Head Klan korábbi tagjai voltak. Még ugyanebben az évben megjelent két albuma is: a Hol vagytok, székelyek? és az Így volt! Így lesz!. Nem sokkal később csatlakozott a zenekarhoz Bíró Tamás (gitáros) és Galántai Gábor (billentyűs). 2004-ben megjelent a Tűzzel, vassal című album. 2005-ben a Hősi énekek, 2006-ban a Piros, fehér, zöld, 2007-ben az Istenért, hazáért, 2008-ban pedig az Idők szava jelent meg, melyen Garamvölgyi-Bene Beáta (furulyás) is közreműködött. Ettől kezdve ő is rendszeresen részt vett a koncerteken, az idők folyamán ő is teljes jogú taggá vált. 2009-ben egy feldolgozásalbumot jelentettek meg, amelyen szimfonikus átiratban hallhatók a korábban már népszerűvé vált dalok. Pár hónapra rá megjelent a Szebb jövőt!-album. 2010-ben megjelent az Utolsó percig c. album, melyen hallható a Himnusz rockzenei átiratban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!