emlékév

2021.02.11. 17:00

Széchenyi öröksége címmel indul rajzpályázat

Az általános iskolás és középiskolás tanulók bármely, szabadon választott technikával pályázhatnak.

Boy painting pictures with watercolor paints during art lesson. Pupil on drawing with brush. Watercolor color wheel and palette. Color theory beginner hobby lessons

Forrás: Shutterstock

Fotó: OneWellStudio

Széchenyi öröksége címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulóknak a dunaszerdahelyi Pázmáneum Polgári Társulás, amely így csatlakozik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez. A pályaművek leadási határideje június 4.

A rajzpályázat témájához kapcsolódva a 230 éve született Széchenyi István öröksége, a gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés vagy a sport terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetők az alkotásokon – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Pályázni bármely, szabadon választott technikával lehet. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kell beadni. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályázik valaki, az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét kell közölni. Egy pályázó csak egy pályaművel indulhat a következő korcsoportokban: 6-10, 11-14, 15-18 éves.

A pályaműveket a Pázmáneum dunaszerdahelyi címére várják, a borítékra rá kell írni, hogy Széchenyi-öröksége rajzpályázat.

A szakmai zsűri által kiválasztott alkotások kiállításon mutatkoznak be októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Korcsoportoként az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek. Az eredményhirdetést szeptember 21-én tartják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában