világzene

2019.06.05. 17:04

A világ legrangosabb listáján a Babra debütáló albuma

Megjelenését követően szinte azonnal a világ legrangosabb világzenei toplistájának előkelő tizedik helyére került fel a Babra zenekar lemeze, amely a déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait éleszti újjá.

A World Music Charts Europe zsűrijében 27 ország mintegy 50 rádiós világzenei szakembere dönti el pontozásos módszerrel egymástól függetlenül, hogy az adott hónapban mely lemezeket ítélték a legjobbaknak. A listát minden hónap elején teszik közzé.

A Babra 2014-ben alakult. Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a tradicionális dallamokból új zenei formákat. Egyéni hangzásvilágra és stílus kialakítására törekednek.

Az együttes a koncertezés mellett a délszláv kulturális közösségekben is otthonra lelt, zenéjével a ma is aktív táncházi élet résztvevője.

Az elmúlt években sikerrel szerepeltek több nemzetközi világzenei és showcase fesztiválon. Első lemezük a Fonó kiadásában jelent meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában