Szerencse

2023.12.15. 18:00

Rekordközeli nyeremény, már közel 3,5 milliárd forint várja a játékosokat az ötös lottón

Rekordközelben az ötös lottó főnyereménye, Magyarország legismertebb számsorsjátékán a jackpot már 3,393 milliárd forint, így amennyiben szombaton valaki egyedül ikszel telitalálatost, az ötös lottó eddigi történetének hatodik legnagyobb nyertese lehet.

MW

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Nem hoztak szerencsét a páros nyerőszámok a jackpotra pályázóknak a legutóbbi számhúzáson, így lassan öt hónapja nem született telitalálatos az ötös lottón. Tizenkilenc hét halmozódást követően már 3,393 milliárd forint várja a szerencsevadászokat.

A játékon a legnagyobb nyertes az a 2020. évi szerencsés, aki a tizenharmadik játékhéten 6,431 milliárd forintért ikszelt, így ő a játék történetének eddigi csúcstartója.

Az elmúlt években a TOP10 nyeremények között kétszer is előfordult, hogy osztozni kellett a jackpoton. Legutóbb 2023. április 29-én fordult elő, hogy az akkori várható főnyeremény már meghaladta a 4,5 milliárd forintot, a számhúzás alkalmával azonban ketten is jól tippelték meg a nyerőszámokat, így egyenként 2,3 milliárd forint boldog tulajdonosai lettek.

Az ötös lottó története során a legrövidebb halmozódás egy hét volt, a leghosszabb pedig harminckilenc hét.

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint ötvenkét hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra,

ugyanakkor erre a játék hatvanhat éves története során még egyszer sem volt példa.

Fontos azonban kiemelni, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, amelyre átutalással kerül a szemkápráztató összeg, amennyiben 90 napon belül jelentkezik az úgynevezett nagynyertes-vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában