HAON Sziréna

2013.01.09. 14:45

Rendőröket vesztegetett volna

Hajdú-Bihar - Egy korábbi lopás elkövetőjét elkapták, mások kézre kerítése érdekében díjat tűztek ki.

Hajdú-Bihar - Egy korábbi lopás elkövetőjét elkapták, mások kézre kerítése érdekében díjat tűztek ki.Kifosztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe a hajdúhadházi rendőrkapitányság munkatársai kedd reggel egy 49 éves hadházi férfit, mivel adataik szerint tavaly novemberben egy alvó utas zsebeiből eltulajdonította annak pénztárcáját a vonaton Debrecen és Téglás között – tájékoztatott szerdán Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő.

Mint mondta, a bűncselekmény a délutáni órákban történt egy Miskolcra tartó járaton. A férfit a nyomozás során beszerzett adatok révén sikerült azonosítani; a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Meg akarta vesztegetni a járőröket

Az alezredes beszámolója szerint a 33-as főúton, Nagyhegyes térségében intézkedtek a járőrök kedd délben egy mezőkövesdi autóssal szemben, mert nem kapcsolt világítást. A 35 éves férfira helyszíni bírságot szabtak ki, mire ő 2 ezer forintot ajánlott az egyenruhásoknak, ha elállnak a büntetéstől. A rendőrök visszautasították a pénzt, majd vesztegetés bűntette miatt előállították és feljelentették a férfit, aki ellen a büntetőeljárást az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó ügyészség folytatja le.

200 ezer

A szóvivő közölte: a hajdúböszörményi rendőrkapitányság nyomozói idős emberek sérelmére elkövetett rablás, betöréses lopás bűncselekmények miatt folytatnak eljárást 2012 márciusától. Információik alapján a bűnesetek ugyanazon körhöz tartoznak. Most 200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével közvetlenül azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. Aki tehát érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen, illetve telefonon az (52) 228-400-es vagy a 107-es, 112-es segélyszámokon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!