haon-sportoldal

2011.10.18. 11:51

Arattak a hajdúsági lövészek a magyar bajnokságon

Debrecen, Püspökladány - Több püspökladányi, illetve debreceni versenyző is dobogóra állhatott.

Debrecen, Püspökladány - Több püspökladányi, illetve debreceni versenyző is dobogóra állhatott.

Újabb komoly sikert értek el a hajdú-bihari lövészek a 2011-es Hunter Field Target (HFT) Magyar Bajnokságon, melyet a közelmúltban rendeztek meg a bánki arborétum területén.

A Püspökladányi Városi Lövész- és Tömegsport Klubot (PVLTSK) hatan képviselték, Rábai Zsolt, Szabó Dániel, Rózsa Sándor, Németi Sándor, Sas Ferenc és Szilágyi Sándor – a versenyzők mind kitettek magukért a bajnokságon.

Az ifjúsági mezőnyben Szabó Dániel magabiztos versenyzéssel mindkét nap az első helyen végzett, így megszerezte első magyar bajnoki címét, mögötte másodikként végzett a Debreceni Lövészsuli SE (DLSE) színeiben induló Szomju Tamás. Rábai Zsolt a szétlövést követően a harmadik helyen állhatott a dobogóra.

A visszarúgásos 7,5-ös mezőnyben Németi Sándor a tavalyi harmadik helyezését felülmúlva az első nap holtversenyét követően a második napon magabiztosan szerezte meg az első helyet és a vele járó magyar bajnoki címet. Mögötte a Debreceni Lövészsuli növendéke, Vitányi Jolán végzett, a harmadik pedig Daru Andrea, a Cívis Lövész SE versenyzője lett. Rózsa Sándor az előkelő negyedik helyen végzett.

A visszarúgásmentes 7,5-ös mezőnyben Sas Ferenc próbált szerencsét, aki második lett. Ebben a kategóriában az első, valamint a harmadik helyet is DLSE-versenyző tudhatja magáénak, előbbit Zolnai Zsigmond, utóbbit pedig Balogh Mihály szerezte meg.

Az Open (16 J-os) kategóriában Szilágyi Sándor mindkét napon magabiztosan szerezte meg az első helyet és ezzel a magyar bajnoki címet.

Eredmények

VM16

1. Szilágyi Sándor (PVLTSK, 217 pont)

IFI

1. Szabó Dániel (PVLTSK, 168 pont)

2. Szomju Tamás (DLSE, 136 pont)

3. Rábai Zsolt (PVLTSK, 136 pont)

VM7.5

1. Zolnai Zsigmond (DLSE, 203 pont)

2. Sas Ferenc (PVLTSK, 202 pont)

3. Balogh Mihály (DLSE, 184 pont)

V7.5

1. Németi Sándor (PVLTSK, 153 pont)

2. Vitányi Jolán (DLSE, 145 pont)

3. Daru Andrea (CLSE, 125 pont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!