haon-sportoldal

2010.06.25. 20:50

Mészárosék nem bundáztak, de eltiltották őket - Nemzeti Sport Online

<p>Egy, illetve két évre eltiltotta a játéktól az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapatának két játékosát, Mészáros Norbertet és Vukasin Polekszicset.</p>

A két sportoló csütörtökön az UEFA székházában fegyelmi tárgyaláson vett részt - írja a Nemzeti Sport Online. Az UEFA vizsgálata egyébként megállapította, hogy valójában nem történt fogadási csalás, de a bundázásra felszólító megkeresésekről a játékosok nem tettek jelentést.

Vukasin Polekszics elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, amikor idejében nem számolt be arról, hogy a DVSC kettő nemzetközi mérkőzése előtt, ismeretlenek bundázásra akarták rávenni. A vizsgálat egyébként megállapította, hogy a bunda nem valósult meg. A megkeresést a sportoló elhárította, de a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt 2012. június 30-ig eltiltották a labdarúgástól, és 10 000 euróra büntették.

A másik játékos, Mészáros Norbert esetében az UEFA hasonló esetet gyanít, egy mérkőzéssel kapcsolatban. Mészáros Norbert semmilyen megkeresést nem ismert el, így nem követte el a jelentési kötelezettség elmulasztását sem. Bizonyítékait csak később terjesztheti elő. Mészárost első fokon az UEFA Fegyelmi Bizottsága 2011. december 31-ig eltiltotta a játéktól és 7000 euróra büntette.

Mindkét játékos fellebbez, ehhez a DVSC vezetői minden segítséget megadnak a sportolóknak. Az UEFA-szabályzat alapján a büntetés a fellebbezésre tekintet nélkül azonnal hatályba lép.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!