Hajdú-Bihar

2013.05.25. 13:20

Orbán Viktor köszöntötte a gyülekezetet

Debrecen - A kormány 10 milliárd forinttal támogatja a Debreceni Református Kollégium felújítását.

Debrecen - A kormány 10 milliárd forinttal támogatja a Debreceni Református Kollégium felújítását.A debreceni református oktatási-nevelési intézményrendszer infrastrukturális fejlesztéséről szóló megállapodási szerződést írt alá szombaton Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Orbán Viktor miniszterelnök azon az hálaadó istentiszteleten, melyet a 475 éves Debreceni Református Kollégium, a 175 éves Dóczy Gimnázium és a magyar református egység napja alkalmából tartottak.

Az eseményen jelen volt Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is. Orbán Viktor ünnepi beszédében elmondta: „Azért jöttünk, hogy a református egyházkerületnek kifejezzük nagyrabecsülésünket és tiszteletünket. Mindezek előtt azért vagyunk itt, hogy megállapodást kössünk arról, hogy a Debreceni Református Kollégiumot és a hozzátartozó intézményeket rendbe hozzuk és megújítsuk. Erre a célra 2017-ig, a Egyetemes Reformáció 500-ik évfordulójáig 10 milliárd forintot bocsátunk rendelkezésre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!