Hajdú-Bihar

2013.03.17. 10:58

Pórul járt Denis, a komisz

17 kőkemény ketrecharc mérkőzést láthatott a Hódosba szombaton kilátogató nézősereg.

17 kőkemény ketrecharc mérkőzést láthatott a Hódosba szombaton kilátogató nézősereg.

Némi csúszással indult be a III. Tüske-kupa programja, ám a fiúk úgy pörögtek a ketrecben, hogy gyorsan behozták a lemaradást. Igen, fiúk, sajnos Rácz Irén Perjés Dóra elleni mérkőzése elmaradt, a pofonosztó debreceni tanárnő riválisa tüdőgyulladás miatt lemondta a mérkőzést. Izgalom azért maradt bőven, a sportág szabályait bemutató két apróság produkciója után a debreceni Pitbullok képviselője, Nyíri Bence lépett ketrecbe. Az ifjú „harci kutya” becsülettel gyűrte Guzsván Pétert, amikor a bírók harapás miatt ellenfelét leléptették.

Parádés meccseket hoztak a 76 kilósok számára kiírt profi nyolcas torna negyeddöntői, Furkó László hatalmas ütéssel küldte földre Höscht Ferencet, földön is fojtatta volna a zúzást, de a bíró félbeszakította a küzdelmet. Hatalmasat hirigelt Bozsányi és Fúró Richárd is, extramenet után előbbi ment tovább. A debreceni Bézi bár jól kezdett, de benézett egy karfeszítést, így mehetett zuhanyozni. A dunaharaszti Szombat Patrik már a román Budecsi ellen megmutatta, állja a pofonokat, aztán kíméletlenül kihasznál minden apró hibát, guillotine-ba tette a román fejét.

Érkezett a cívisvárosiak kedvence, Kálucz Martin még mielőtt belépett volna a ketrecbe, már hergelte a közönséget. Később kiderült, Kálucz nem csak a hangulatkeltéshez ért, az est talán legszebb technikáját bemutatva földön összepréselte a kitűnő Horváth Botondot. A „Kese” névre is hallgató szigethalmi először azt hitte, nyert helyzetben van, püfölte is Martin bordáját, aztán egyszer csak – a debreceni lábkulcsának eredményeként – elfogyott a levegője, s már kopogott is.

Az addig veretlen csepeli Kertész László kemény leckét kapott a horvát Zoran Dodtól, az elsősorban földön zajló mérkőzés második öt percében a délszláv harcos hátsó fojtással mattolta „Kerót”. A „Légiós” néven futó Szűcs pár pimasz pofonnal felbosszantotta a pécsi Harsányit, aki először egy ütéssel megrogyasztotta a csepelit, aztán talajon ráengedte a guillotine-t.

Hogy milyen kemény a ketrecharc, arról a nézők újabb adalékot kaptak, a 76 kilós elődöntők elmaradtak, a negyeddöntők győztesei közül Bozsányi és Topánka sérülés miatt visszalépett, így Szombat és Furkó készülhetett a fináléra.

A debreceni Fényes Zsolt óriásit bunyózott a kitűnő pécsi Rádi ellen, Zsolt egy ideig csak szenvedett földön, reménytelennek tűnt a helyzete, aztán egy huszárvágással ellenfele mögé került, s már ment is a hátsó fojtás. A csarnokban kitűnő hangulatot teremtő publikum hatalmas ovációval honorálta Fényes bravúrgyőzelmét.

A 76 kilós torna fináléja sokáig emlékezetes marad, a kegyelmet nem ismerő Furkó olyan verést mért Szombatra, hogy sokan már mentőért kiáltottak. Ám a macska szívósságú kempós kihasználta riválisa pillanatnyi kihagyását, s az első menet vége előtt csattant a guillotine. Szombat a ketrec tetején ünnepelt, Furkó meg csak nézett maga elé, hogy ronthatta el az agyonnyert meccset.

Kálucz a nézők spannolását második meccsén sem nélkülözte, a 86 kilósok kategóriadöntőjében módszeresen püfölte Mózsit, majd az első menet vége előtt egy hátsó fojtást „ajándékozott” számára. A fiatal, pimasz debreceni tudatosan dolgozik a ketrecben, ma már a legjobb magyarok közé tartozik kategóriájában, de még rengeteg munka vár rá, ha be akar kerülni a nemzetközi elitbe. Márpedig ez a célja.

A világbajnok Felföldi Szabolcsot már a bevonuláskor ünnepelte a közönség. A „Hegylakó” néven ismert fighter egy balcsapottal felszakította riválisa szemöldökét, majd földön próbálta mattolni. Felföldi sportemberi nagyságára jellemző, hogy amikor látta a szétnyílt bőrt, nem ütött többet arra az oldalra, pedig a szakmában kíméletlenül kihasználják az ilyen helyzeteket. Szabolcs megoldotta elegánsabban, könyökfeszítés után kopogtatta Dárió Krozsevicset.

Jött az est legnagyobb érdeklődéssel várt ütközete, a Soltész-Pokatilov derbi. Soltész revansra készült két évvel ezelőtti vereségéért, ám Pável beteget jelentett, a bátyját, Denist küldte maga helyett. Soltésszal azonban Denis sem komiszkodhatott, a rendkívül elszánt Pitbull egy lábfelszedés után földre vitte ellenfelét, majd kiosztott néhány pofont, hogy egy szépen kivitelezett hátsó fojtással zárja le az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!