Gazdaság

2017.02.13. 13:23

Kinek jár álláskeresési járadék?

<strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amikor hirtelen álláskeresővé válunk, akkor a legtöbbször kétségbeesetten keressük az új lehetőségeket, szeretnénk minél előbb munkába állni. Sajnos azonban az álláskeresési időszak több hónapig is elhúzódhat, a tartalékaink folyamatosan fogynak és ez még inkább feszültebbé tesz bennünket.</strong>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amikor hirtelen álláskeresővé válunk, akkor a legtöbbször kétségbeesetten keressük az új lehetőségeket, szeretnénk minél előbb munkába állni. Sajnos azonban az álláskeresési időszak több hónapig is elhúzódhat, a tartalékaink folyamatosan fogynak és ez még inkább feszültebbé tesz bennünket.

Annak érdekében, hogy könnyítsük a helyzetünket és ne váljon ez az időszak annyira nyomasztóvá, érdemes megnéznünk, hogy jár-e nekünk (régi nevén) munkanélküli segély.

Ki jogosult álláskeresési járadékra?

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatása alapján az alábbi személyek jogosultak a járadékra:

 • álláskereső, és
 • az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik (tehát legalább 360 napig dolgozott), és
 • kereső tevékenységet nem folytat, tehát munkaviszonyban nem áll, és
 • vállalkozói tevékenységet sem folytat, és
 • munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és
 • számára a foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.
 • Hol lehet kezdeményezni?

  A lakóhelyed szerint illetékes munkaügyi központba kell elmenned.

  Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen adatok szükségesek az igényléshez, kattints ide a folytatásért!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!