Friss hírek

2010.02.01. 09:52

VÁR - Emelkedik a parkolás díja Gyõrben

<p>Nagyven százalékkal emelkednek a parkolási díjak mától Gyõr belvárosában. Míg eddig egy óráért 290 forintot kellett fizetni, mától már 410-et. A város a drasztikus díjemeléssel akarja kiszorítani az autósokat a belvárosból, két parkolóházat azonban továbbra is ingyen használhatnak majd a közlekedõk.</p>

Gyõrben a centrális zónában eddig az elsõ fél óra parkolásért 140 forintot kellett fizetni és ez a díj minden megkezdett fél órával 10 forinttal lett magasabb. Februártól viszont az elsõ fél óráért már 200 forintot kell fizetni és ez emelkedik 10 forinttal félóránként. Vagyis míg eddig egy óra parkolás 290 forintba került, addig ez februártól 410 lesz. A város azért döntött az emelés mellett, hogy kiszorítsák a belvárosból az autósokat- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Németh Zoltán alpolgármester.

Két parkolóházat azonban már januártól 14 órán át ingyen használhatnak az autósok és ha egész nap parkolóházban hagyják jármûvüket, akkor is legfeljebb 720 forintot fizethetnek. Ezt a lehetõséget egyébként sokan ki is használják, kétszer annyian állnak meg ugyanis januártól a parkolóházakban, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!