Friss hírek

2009.11.27. 14:34

PÉCSI ÁMOKFUTÓ: Két tár és 41 lõszer volt a lövöldözõnél - jobban vannak a sérültek

<p>Összesen két tár és negyvenegy lõszer volt a lövöldözõ gyógyszerészhallgatónál csütörtökön, mikor a rendõrök elfogták a Pécsi Tudományegyetemen. A rendõrök még nem tudják, hogy pontosan hány lövés dördült, ezt a tanúk vallomásai, a biztonsági kamerák felvételei és fegyverszakértõ véleménye alapján fogják kideríteni. A lövöldözõ továbbra sem mond semmit. A kórházban lévõ sérülteket meglátogatta pénteken az egyetem rektora, úgy tûnik, a körülményekhez képest még a legsúlyosabb sérült is jól van, már beszélni is tud.</p>

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: továbbra sem tudni, hogy hány lövést adott le a fegyveres fiatalember. annyi biztos, hogy elfogásakor két tölténytárat és 41 lövedéket találtak nála. Az ügyet külön nyomozócsoport vizsgálja, de nem az ügy bonyolultsága, hanem a tanúk nagy száma miatt.

Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Tömbjének fõigazgatója pénteken kora délután elmondta, hogy a legsúlyosabban sérült fiatalember még mindig az intenzíven van, de állapota javul, tud beszélni is. A másik két sérült is jobban van. A sérülteket meglátogatta az egyetem rektora is.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a csütörtöki lövöldözés halálos áldozata egy 19 éves fiatalember, egyetemi hallgató. A mentõk a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A mentõk egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévõ embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldözõ az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és négy emberre lõtt rá a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

A sebesültek között egy diák, egy oktató és egy takarítónõ van. A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Tömbjének fõigazgatója pénteken reggel azt mondta, hogy a fiatalemberen komoly sorozatmûtétet hajtottak végre. Baleseti sebész, sebész, urológus is dolgozott többek között az orvoscsoportban..

A fegyveres diák egyébként a lövések leadása után az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetõteraszán végül feladta magát. A fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendõrfõkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén még csütörtökön azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lõtt, amire volt tartási engedélye. A lövöldözõ kihallgatható állapotban volt, de nem mondott semmit a rendõröknek.

Ezek is érdekelhetik