Friss hírek

2009.11.10. 14:54

Nem oszlatta fel magát az Országos Cigány Önkormányzat

<p>Bár ez volt az egyetlen téma, nem oszlatta fel magát keddi rendkívüli közgyûlésén az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). Korábban ezt a Lungo Drom frakció kezdeményezte.</p>

A Lungo Drom frakció még októberben kezdeményezte egy rendkívüli közgyûlés összehívását, amelyen az Országos Cigány Önkormányzat feloszlatása lett volna a téma. A keddi ülésen azonban kudarcba fulladt a kezdeményezést, mivel a Kolompár Orbán által vezetett MCF Választási Szövetség továbbra is többséggel van jelen az 53 fõs képviselõtestületben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében az OCÖ.

Kolompár Orbán a közgyûlésen arra szólította fel az OCÖ valamennyi képviselõjét, hogy aktívan és felelõsséggel vegyenek részt az OCÖ szakmai programjának végrehajtásában, függetlenül attól, hogy melyik szervezet képviseletében vannak jelen. Szerinte a magyarországi cigányság tragikus életkörülménye nem engedi meg, hogy a legnagyobb lélekszámú kisebbség önkormányzata az acsarkodás, a vádaskodás és a politikai küzdelmek áldozatává váljon, magával rántva az egymilliós hazai roma közösség tagjait.

Ezek is érdekelhetik