Friss hírek

2009.11.02. 12:14

H1N1 - MDF: az új influenza-vírus pártsemleges

<p>Újságírók illetve kamerák elõtt kapta meg hétfõ délelõtt az új influneza elleni vakcinát az MDF több politikusa. Így akarták felhívni a figyelmet a védõoltásra. Pusztai Erzsébet, a párt népjóléti kabinetjének vezetõje oltotta be többek között Herényi Károly elnökhelyettest és Karsai Péter elnökségi tagot. Más képviselõk és elnökségi tagok is megkapták a vakcinát, Pusztai Erzsébetet pedig a tisztiorvosi szolgálat egyik munkatársa oltotta be.</p>

Az oltást megvásárolták az MDF politikusai, hétfõn a H1N1 elleni vakcinát kapták meg, a szezonális oltásról mindenki maga gondoskodik majd késõbb, ha úgy döntenek. Pusztai Erzsébet a Független Hírügynökségnek azt mondta: a vírus pártsemleges, ezért arra kérik a többi pártot, hogy azok tagjai is oltassák be magukat.

Az MDF szerint a Fidesz és az MSZP felelõtlen, hidegháborús politikája az élet minden területére kiterjedõ bizalmatlanságot gerjesztett a magyar társadalomban. Ezt mutatja a H1N1 védõoltás körül kialakult hisztéria is. A Fidesz és az MSZP még a járványból is politikai tõkét próbál kovácsolni magának - vélik a pártnál.

Az MDF-nél hivatkoztak hétfõn a Szonda Ipsos kutatásának vasárnap este ismertetett eredményeire, amelyek szerint a lakosság 73 százaléka elutasítja itthon az oltást, és a Fidesz szimpatizánsainak 78 százaléka gondolja így, azaz van, aki pártszimpátia alapján dönti el, beoltatja magát vagy sem.

Ezek is érdekelhetik