Friss hírek

2009.01.21. 17:42

Bíróság elé állítják a "svájci dzsigolót"

<p>Bíróság elé állítják márciusban Németország leggazdagabb asszonyának volt szeretőjét - közölte szerdán egy müncheni bíróság szóvivője. A svájci dzsigolóként is emlegetett férfit zsarolással és csalással vádolják. A férfi 7 és fél millió eurót csalt ki szeretőjétől.</p>

Az áldozat a 47 éves Susanne Klatten, leánykori nevén Susanne Hanna Ursula Quandt. Ő a híres iparmágnás Quandt-család egyik örököse, akinek vagyonát 7,8 milliárd euróra becsülik. A vádlott a 43 éves Helg Sgarbi, akit az ügyészség zsarolással és szélhámossággal vádol. Az ügyészség szerint a férfi nemcsak Susanne-t szédítette meg, hogy kicsaljon tőle euró milliókat, hanem más gazdag nőket is.

A nyomozók szerint a Credit Suisse Bank jogász végzettségű egykori alkalmazottja elegáns hotelek bárjaiban ismerkedett meg a nőkkel, akiket lenyűgözött "kisugárzásával". Susanne Klattent 2007. júliusában cserkészte be. A szerelemes asszonynak a férfi egy nap azt mesélte, hogy nyomában a maffia, mivel karambolozott egy gengszterrel, akinek a fia nyomorék lett ettől, és azt követelik, hogy fizessen nekik 7 és fél millió eurót. Az asszony mindent elhitt, és állta az álgengszer álzsarolásának számláját: részletekben, de készpénzben fizetett a dzsigolónak.

Amikor kapcsolatuk kimerülő félben volt, Sgarbi közvetlen zsarolással is megpróbálkozott. A légyottokat levideózta a társa a szomszédos szobából egy lyukon át, és ezt a filmet is fel akarta használni, hogy pénzt szedjen ki a nőből. Az asszony rájött, hogy rászedték, és feljelentést tett. Amikor az egyik szállóban találkozott a férfival, hogy átadja neki a pénzt, a rendőrök lecsaptak Sgarbira és cinkosára.

Német sajtóértesülések szerint a megzsarolt áldozatok között van egy 83 éves svájci bárónő és egy negyvenes éveiben járó német gyáros-családból származó nő is. De a svájci dzsigoló legnagyobb fogása Susanne Klatten volt . Az asszony anyjával és öccsével a BMW-részvények 46 százalékát birtokolja, ezen túl az Altana vegyipari konszern egyik főrészvényese is. A családi háttér azonban elég sötét. A nagyapa, Günther Quandt egyike volt azoknak a német nagyiparosoknak, akik pénzzel támogatták a nácikat. A második világháború idején Günther Quandt kényszermunkásokat dolgoztatott gyárában, amely a Wermacht egyik beszállítója volt.

Ezek is érdekelhetik