Friss hírek

2008.09.09. 13:44

Budapest díszpolgárai lesznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdások

<p>Idén 14 új díszpolgára lesz Budapestnek. A kitüntetések adományozásáról határozó fővárosi ad hoc bizottság keddi döntése alapján megkapja ezt az elismerést többek között a magyar vízilabda válogatott hét tagja, akik harmadszor lettek olimpiai bajnokok Pekingben.</p>

Idén november 17-én, Budapest napján - Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 135. évfordulóján - összesen 14-en kapnak díszpolgári címet. Berek Kati előadóművesz, Heller Ágnes filozófus, Juhász Ferenc költő, Márk Gergely rózsanemesítő, Marton László rendező, Szelényi Iván szociológus és Zwack Péter gyáriparos mellett átveheti az elismerést a magyar vízilabda válogatottnak az a hét tagja, akik benne voltak a csapatban, amikor sorozatban háromszor olimpiai bajnokok lettek. Így Kemény Dénes szövetségi kapitány és hat játékosa, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán van a kitüntetettek között.

Pro Urbe Budapest díjjal ismerik el Fehér László festőművész, Fenyő Miklós előadóművész, Iványi Gábor lelkész, Koncz Zsuzsa előadóművész, Papp László orvos és Paskai László bíboros munkáját.
A Független Hírügynökség értesülései szerint az SZDSZ ismét javasolta, hogy kapja meg a díjat Schneller István, aki Budapest főépítésze volt 1995 és 2006 között, de a javaslat a szükségesnél eggyel kevesebb szavazatot kapott.

A november 17-én kiosztandó harmadik elismerésről, a Budapestért díjról szerdán dönt egy másik, a főváros bizottsági elnökeiből álló testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!